22:31, pon, 29. Jul

Vlada sprejela končno odločitev o sodelovanju pripadnikov Slovenske vojske v Natovi bojni skupini na Slovaškem





Vlada je na današnji dopisni seji sprejela odločitev o sodelovanju pripadnikov Slovenske vojske v Natovi bojni skupini na Slovaškem.

Vlada Republike Slovenije je na današnji seji sprejela končno odločitev o sodelovanju skupno do dvesto (200) pripadnikov Slovenske vojske, vključno z nacionalnim podpornim elementom in štabnim osebjem, v Natovi bojni skupini na Slovaškem v okviru Aktivnosti okrepljene pozornosti (eVA), z možnostjo rotacij.

Pripadniki Slovenske vojske v Natovi bojni skupini na Slovaškem v okviru Aktivnosti okrepljene pozornosti (eVA) bodo sodelovali pri izvajanju mirnodobnih aktivnosti te bojne skupine, v sklopu misije za zagotavljanje in vzdrževanje pripravljenosti v podporo celoviti in okrepljeni odvračalni ter obrambni drži zavezništva, kar vključuje vaje, usposabljanja in druge mirnodobne aktivnosti, vključno z ukrepi za zaščito sil bojne skupine. Pri tem lahko časovno omejene mirnodobne aktivnosti pripadnikov Slovenske vojske v okviru Natove bojne skupine na Slovaškem potekajo tudi v drugih državah članicah Nata.

Vlada Republike Slovenije je naložila Ministrstvu za obrambo, da v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve izvede vse potrebne postopke za izvedbo tega sklepa. Z današnjo odločitvijo bo Vlada Republike Slovenije seznanila Odbor Državnega zbora za obrambo in Odbor Državnega zbora za zunanjo politiko.

Fotografija, vir: Facebook, Slovenska vojska

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.