05:43, sre, 3. Jul

Vladimir Prebilič gre na evropske volitve, a s podporo katere stranke?





Kočevski župan Vladimir Prebilič namerava nastopiti na letošnjih volitvah v Evropski parlament. To je za medije potrdil ob robu današnjega regijskega posveta Skupnosti občin Slovenije v Novem mestu. Za zdaj se o nastopu pogovarja z več strankami, trenutno so si najbližje s stranko Vesna, je dejal.

Z Vesno so po besedah Prebiliča pogovarja, da bi skupaj nastopili na evropskih volitvah, tako kot so na volitvah predsednika republike leta 2022, ko ga je ta stranka predlagala za predsedniškega kandidata. “Osebno bi si želel še kakšne druge podpore, a pogovori o tem še tečejo,” je dejal.

Sam upa, da jim bo na koncu “uspelo oblikovati skupino, ki želi storiti nekaj dobrega, ki nima ideološkega predznaka in želi Slovenijo kakovostneje zastopati na evropskem parketu”.

Kako glede na državnozborske volitve?

Na vprašanje, ali to morebiti že pomeni napoved nastopa na državnozborskih volitvah, na primer, da bi bile te predčasne, je odgovoril, da bi se morali v tem primeru “usesti in se o tem odkrito pogovoriti”. “Sam sicer ocenjujem, da se da z državo upravljati kakovostneje, kot se z njo upravlja danes,” je dejal.

Sicer pa dvomi, da bi do predčasnih volitev lahko prišlo: “V državnem zboru je stabilna večina še vedno prisotna. Domnevam tudi, da poslanci ne bodo skrajševali mandata samim sebi.”
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.