10:45, tor, 16. Apr

Vloge za znižano plačilo vrtca





Obveščamo vas, da se po novem vloge za znižano plačilo vrtca oddajajo na Centru za socialno delo Ruše in ne več na Občini Selnica ob Dravi. Vloge bodo sprejemali od 1. 12. 2011 dalje na novih obrazcih.

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve je s strani več občin prejelo vprašanje, kako ravnati v primeru, ko občani v letu 2011 oddajo vlogo za znižano plačilo vrtca za naslednje koledarsko leto pri občini.

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve odgovarja, da je potrebno o vlogah za znižano plačilo vrtca za leto 2011 odločiti po sedaj veljavnih predpisih. Za leto 2012 pa se vloge v skladu z Zakonom o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (Uradni list RS, št. 62/10 in 40/11) lahko oddajo od 1.12.2011 dalje pri pristojnem centru za socialno delo, in sicer na novih obrazcih.

V skladu z navedenim vas pozivamo, da stranke, ki bi že prej želele vložiti vlogo za znižano plačilo vrtca za leto 2012, opozorite, da bo njihova vloga zavržena zaradi nepristojnosti, hkrati pa jih obvestite, da lahko od 1.12.2011 dalje oddajo vlogo pri pristojnem centru za socialno delo. O tem bodo stranke obveščene tudi z brošurami, na spletnih straneh in preko medijev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.