21:59, pet, 19. Apr

Vlom v skladišči





S Policijske uprave Maribor sporočajo, da so 3. 8. 2014, okoli 0.10 ure neznanci vlomili v dve skladišči v Spodnjih Hočah. Najmanj dva neznana storilca sta neopažena prišla do ograjenega območja podjetja v Spodnjih Hočah, na pomožnem vhodu z dvokrilnih vrat ograje odstranila ključavnico obešanko in vrata odprla. Na notranji strani vrat sta z vozišča odstranila dvajset betonskih piramid, dimenzij 40x40x40 cm.

Zatem sta se peš odpravila do večjega lesenega objekta, katerega južna stena je v celoti iz žične mreže in ga podjetje uporablja za skladiščenje kritine, zadnji del tega objekta pa ima za svoje potrebe v najemu drugo podjetje. Na prostoru drugega podjetja sta preščipnila žično mrežo, z večjih drsnih vrat odstranila ključavnico obešanko in vstopila v notranjost. Tam je bil parkiran tovorni avtomobil, znamke Mercedes-Benz, tip Vito, v katerega sta vlomila tako, da sta razbila majhno trikotno šipo na voznikovih vratih. Iz vozila sta odtujila udarno kladivo znamke Hilti v originalnem kovčku rdeče barve. Nato sta to vozilo potisnila na dvorišče, z namenom, da odpeljeta pred njim postavljeno priklopno vozilo, znamke Boro, reg. št. MB RA-149. Ko sta to priklopno vozilo potisnila na dvorišče, sta tovorno vozilo potisnila nazaj v objekt in drsna vrata za seboj zaprla. Pred odhodom sta pregledala tudi omare v vlomljenem prostoru in iz ene od teh odtujila baterijski vijačnik, znamke Bosch v kovčku zelene barve.

Priklopno vozilo sta nato potisnila v neposredno bližino objekta centralnega skladišča prvega podjetja. Tudi tukaj sta z dvokrilnih vrat odstranila ključavnico obešanko in vstopila vanj. Na odtujeno priklopno vozilo sta z viličarjem, ki sta ga odtujila v tretjem podjetju, ki ima prostore na istem območju, naložila šest palet strešnikov. Po dejanju sta viličarja vrnila na mesto, kjer sta ga vzela.

Ob 2.50 se je na kraj, po isti poti, s tovornim vozilom (kombijem), bele barve, neznane znamke pripeljal še tretji storilec. Odtujeno priklopno vozilo z naloženimi paletami strešne kritine so pripeli za kombi in se po treh minutah odpeljali s kraja. Skupna materialna škoda znaša okoli 23.000 evrov. Policisti storilce in odtujene predmete še iščejo.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.