00:26, tor, 30. Jul

Vodenje Term Maribor prevzel dosedanji prokurist Andrej Rakovič





Vodenje največjega mariborskega hotelskega ponudnika Term Maribor, ki so že nekaj časa v ruski lasti, je ta teden prevzel dosedanji prokurist Andrej Rakovič. Iz podjetja za zdaj o tem uradnih informacij ni, iz dokumenta na spletni strani Ajpesa pa je razvidno, da je Rakovič z 18. februarjem na vodilnem položaju zamenjal Boruta Rojsa.

Za dodatna pojasnila je nedosegljiv tudi Rojs, ki je vodenje Term Maribor prevzel julija 2013, ko je zamenjal Leonido Selinšek. Rojs je bil v podjetju vse od prihoda ruskih lastnikov leta 2012, sprva kot prokurist.

hotel habakuk

Družba se sicer vse od prevzema novih lastnikov ubada z rdečimi številkami. Potem ko so leta 2013 beležili trimilijonsko izgubo, so jo predlani uspeli skoraj prepoloviti. Skupaj s trgovinsko in medicinsko dejavnostjo so ustvarili 33,5 milijona evrov prihodkov in leto končali z 1,8 milijona evrov izgube.

Lanskega poslovanja v Termah Maribor še niso razkrili, je pa Rojs nedavno v pogovoru povedal, da so prihodke v hotelskem delu njihove dejavnosti povečali za četrtino. Kljub temu so leto zaključili rahlo negativno, medtem ko naj bi za letos načrtovali normalizacijo poslovanja.

“V povprečju smo število nočitev v hotelih, ki jih imamo v lasti, v primerjavi z letom 2014 povečali za 19 odstotkov. Daleč največje povečanje beležimo v Habakuku in sicer za 35 odstotkov,” je pred dvema tednoma povedal Rojs in dodal, da je uspeh nadaljnje rasti precej vezan na zgodbo razvoja Pohorja skozi vse leto, kar pa je predvsem naloga lokalnih skupnosti in regije.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.