19:23, sre, 3. Jul

Vodstvo Občine Šentilj poziva k strpnosti





Potem ko so krajani in opozicijski svetniki občinskega sveta Občine Šentilj minuli ponedeljek pred Kulturno prosvetnim domom Vlada Pipana javno izrazili skrb o domnevnem nameščanju beguncev v sprejemnem centru ob nekdanjem MPP Šentilj, so predstavniki občinske uprave Šentilj danes poslali uradno pojasnilo. V njem navajajo časovno sosledje dogodkov, obveščajo o izredni seji ter pozivajo k strpnosti.

begunski center v šentilju Foto: MP Produkcija
begunski center v šentilju
Foto: MP Produkcija

Opozicijski svetniki so županu Štefanu Žvabu in občinski upravi očitali pomanjkljivo informiranje občanov o situaciji v zvezi z begunci. Danes smo v uredništvo prejeli pojasnilo občinske uprave, v katerem vse občane in občanke obveščajo o časovnem sosledju dogodkov, povezanih s postavitvijo šotorišč za morebitno vzpostavitev begunskega centra v Šentilju.

Prebere lahko celotno Pojasnilo Občine Šentilj.

Uvodoma so (ponovno) poudarili, da o šotoriščih tako rekoč odločajo na Ministrstvu za notranje zadeve in na Upravi RS za zaščito in reševanje. Ker so želeli na izredni seji (ki so jo pred dobrim tednom dni zahtevali opozicijski svetniki) zagotoviti sogovornike iz omenjenih institucij (da bi slednji lahko pojasnili podrobnosti), so jo morali sklicati 12. in ne 5. oktobra, kakor so želeli opozicijski svetniki. Seja torej bo 12. oktobra ob 18h v Kulturno prosvetnem domu Vlada Pipana.

vlcsnap-2015-10-05-22h33m09s196

V zadnjih odstavkih pojasnila so ponovno izpostavili, da je bilo do včeraj (7. oktobra) šotorišče prazno. Pojasnilo pa so zaključili z željo, “da bi občani zmogli dovolj človečnosti, strpnosti in kulturnega dialoga, saj nestrpnost do drugih in drugačnih lahko povzroči prav to isto nestrpnost do nas samih“. V tem duhu so prejemnike pojasnila povabili na izredno sejo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.