21:26, čet, 28. Mar

Vodstvo Term Tuhelj se je odzvalo na dogodek, hospitalizirani tudi Slovenci





Poročali smo, da je prišlo do evakuacije v Tuheljskih toplicah, ki so tudi med Slovenci izredno priljubljena izletniška točka. Na dogodek se je odzvalo vodstvo, jasno pa je tudi, da so zdravniško pomoč potrebovali tudi Slovenci.

“Obveščamo vas o situaciji, ki se je danes popoldne zgodila v našem resortu. Opozoriti moramo, da situacija nima nobene zveze z bazensko vodo, sobe so že prezračene in resort deluje normalno. Okoli 18. ure je namreč dobavitelj kemikalij dostavil natrijev hiperklorid, ki ga uporabljamo za obdelavo bazenske vode in ga hranimo v strojnici bazena. Med dostavo je dostavljavec pomotoma polil s PH-(minus) kislino in v trenutku je v zraku prišlo do kemijske reakcije, ki se je začela širiti po prostorih proti savnam in wellnessu,” so uvodoma zapisali.

Ter dodali, da je bil vodja tehnične službe na kraju nesreče že v nekaj minutah in je skupaj z ostalimi zaposlenimi deloval preventivno v skladu z vsemi protokoli: “Naši zaposleni so se z omenjeno situacijo spopadli izjemno hitro, kar je tudi posledica naših pogostih evakuacijskih in reševalnih vaj, zaradi česar ni bilo hujših posledic za zdravje gostov. Sočustvujemo z vsemi, ki so čutili kakršnekoli posledice tega neljubega dogodka, ter se zahvaljujemo vsem zaposlenim in intervencijskim službam za hitro reakcijo.”

Več turistov v bolnišnici

V bolnišnici je več gostov term, k sreči nihče ni življenjsko ogrožen, jih pa nekaj prejema kisik. “Med njimi so tudi tujci iz Slovenije, Italije in Nizozemske.” za RTL pove direktor bolnišnice Tihomir Vančina. Izvejo še, da sta bili še dve osebi z verjetno šibkejšimi simptomi napoteni na zagrebški Sveti Duh.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.