02:53, sob, 20. Apr

Vojaki pomagajo odpravljati posledice poplav





V odpravljanje posledic poplav je danes vključenih okrog 110 pripadnikov Slovenske vojske (SV). Od sobote do vključno danes se je v delo na prizadetih območjih vključilo okrog 500 vojakinj in vojakov, ki so do torka opravili skupno 3800 delovnih ur, so sporočili z ministrstva za obrambo.

poplave sta

Slovenska vojska pomaga pri čiščenju naplavin s poplavljenih delov naselij, utrjevanju protipoplavnih nasipov, žaganju in odstranjevanju dreves, pranju cestišč, pri čemer poleg priročnega orodja uporabljajo tudi tri delovne stroje ter 40 terenskih in tovornih vozil.

Glede na potrebe civilne zaščite vojaki pomagajo na območju občin: Beltinci, Dobrovnik, Kostanjevica ob Krki, Kungota, Lendava, Podvelka in Šentjernej. Na območju Beltincev bodo do nadaljnjega postavili vojaške šotore s terenskimi posteljami in mobilno tuširnico.

Na ministrstvu pojasnjujejo, da SV terenska dela opravlja skladno z izkazanimi potrebami in dogovorom s pripadniki civilne zaščite. Od sobote do vključno danes se je sicer v odpravljanje posledic poplav vključilo okrog 500 vojakinj in vojakov, ki so opravili skupno 3800 delovnih ur. V stalni pripravljenosti na Brniku je tudi vojaški helikopter za medicinsko evakuacijo, še dodajajo na ministrstvu.

Slovenijo so minuli konec tedna zajele obilne padavine, zaradi katerih so nekatere reke poplavile. Razmere so se v torek večinoma že umirile, a nekatere reke še vedno poplavljajo. Za vodo je ostalo razdejanje, ki ga v navezi z vojsko odpravljajo gasilci, pripadniki civilne zaščite in prostovoljci. Poleg sanacije poteka tudi že ugotavljanje škode, na terenu pa so zavarovalniški ocenjevalci. Prve ukrepe napoveduje tudi vlada.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.