12:37, sob, 20. Apr

Vojko Flis ob kandidaturi: “Mesto si zasluži nov življenjski utrip”





Danes se je mariborski javnosti kot županski kandidat predstavil Vojko Flis, ki bo kandidiral s podporo stranke Gibanje Svoboda.

Na predstavitveni novinarski konferenci Vojko Flis uvodoma povedal: “Rad bi se zahvali gospodu Golobu za zaupanje, to bo težak izziv, ne glede kako gledamo na njega. Živimo v mestu, ki je bilo vedno na prepihu, živimo v mestu, ki je vedno imelo močno industrijo, ki je propadla. Ampak to ni srš te zgodbe. Odšli so nam ljudje, ki so imeli znanje, odšli so nam ljudje, ki bi lahko to mesto potegnili naprej. In seveda, želim si, da bi s skupnimi močmi temu mestu dali takšno energijo, takšnem življenjski utrip, ki si ga takšno mesto na takšnem geostrateškem položaju, ne samo v državi, ampak tudi v Evropi, zasluži.”

Znanje želi zadržati v mestu

Kot je še povedal, se zaveda, da je izzivov izjemno veliko: “V mestu niso samo zgradbe, v mestu niso samo mostovi. Kar je zame osebno največji izziv, je to mesto, kjer so ostale samo šole, kjer je ostala univerza, skratka to bi naj bilo mesto razumnikov, ki bi dalo temu mestu nek, nov utrip. Ampak kaj imamo? Imamo osnovne šole, ki nam propadejo, ki se zanje sploh ne želimo zmeniti. Kako naj poskrbimo za mlade ljudi, če niti pri osnovni šoli ne napravimo prvega koraka. In ko končajo univerzo, s tem imam tudi veliko izkušenj, jih v samem mestu ne znamo zadržati. Torej tega znanja, ki tukaj nastaja, ki bi lahko dalo gospodarstvu nov poriv, ne znano zadržati v tem mestu.”

Boljši pogoji za mlade so mu prioriteta

“Tisto, kar si želim s skupnimi močmi seveda, to ne bo preprosta pot, je to, da damo ta nov življenjski utrip. To si to mesto zasluži. Stoletja v zgodovini je bilo na prepihi, še vedno je na prepihu, blizu so meje, na severu, na jugu, na vzhodu in na zahodu. Če ne bomo znali tega, kar ti meščani v tem mestu želijo, pravilno uporabiti oceniti in jim tega dati, potem nam bodo mladi ljudje, ki jih izšolamo tukaj, odhajali. In bo ostalo to mesto s prelepili zidovi, pa brez življenja. To je tisto, kar v principu želimo spremeniti in to je tisto, kar se mi zdi izziv,” še pove od koncu svojega nagovora.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.