00:32, ned, 28. Jul

Volitve za obstanek naroda





Nedeljske predčasne volitve so nadvse pomembne. Prelomne! Odločale bodo o tem, ali bomo še naprej postkomunistični pašaluk pod Triglavom, kjer bo prevladovala balkanska miselnost, Slovenci pa bomo drugorazredni državljani v lastni državi, ali pa bomo znali prekiniti z ostalinami jugordeče preteklosti, v Demokraciji piše Metod Berlec.

volitve sta

V demokratični Evropi že dolga leta velja, da v Belorusiji vlada eden najbolj nedemokratičnih postsovjetskih režimov pod vodstvom Aleksandra Lukašenka. Ta brezobzirno obračunava z opozicijo. Pred volitvami brez kančka slabe vesti zapira svoje politične nasprotnike. Podobno počne kremeljski vladar Vladimir Putin v Rusiji.

V zadnjem času se jima je, s tem da je politično zaprla glavnega opozicijskega politika Janeza Janšo, ob bok povsem enakovredno postavila Slovenija. Postkomunistični režim, ki vlada naši državi in ga iz ozadja še vedno vodi zadnji šef CK ZKS Milan Kučan, podobno kot v Belorusiji ali Rusiji zlorablja pravosodni sistem za obračun z opozicijo.

V našem primeru s politikom, ki se jim je edini sposoben enakovredno upreti. Z Janezom Janšo. Zato se mu “stara omrežja” maščujejo, kot je pred dnevi zapisal dunajski Die Presse. Podobno kot je pred tem ugotovil nemški Frankfurter Allgemeine Zeitung, da tranzicija v Sloveniji ni uspela. Po pisanju uglednega avstrijskega časopisa je naša država edina od nekdanjih komunističnih držav, ki ni niti formalno niti dejansko pretrgala s preteklostjo.

Na tranzicijski levici so storili vse, da obdržijo oblast tudi po nedeljskih volitvah. Poskrbeli so za programirani predčasni padec lastne vlade in obsodbo prvaka SDS, ki so ga strpali v zapor. Hkrati so poskrbeli za nastanek novih instantnih strank brez resnih političnih programov.

Če bo Miro Cerar zmagal, bo samo lutka v rokah botra iz Murgel. Nadaljevala se bo politika uničevanja Slovenije. Še naprej bodo obstajali privilegirana rdeča elita in deprivilegirani državljani, še opozarja komentator.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.