18:51, pet, 19. Apr

Vozil brez izpita, pijan in še prehitro, to ga je čakalo





Mariborski policisti poročajo o vozniku osebnega vozila, ki je na koncu, zaradi vseh prekrškov, ostal brez svojega avtomobila.

“Policisti PP Šentilj so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je prekoračil hitrost vožnje. Odrejen mu je bil preizkus alkoholoziranosti, ki je pokazal, da vozi pod vplivom alkohola (0,74 mg/l). Policisti so še ugotovili, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče, vozilo mu je bilo zaseženo,” so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

So pa policisti sicer zabeležili 103 kršitve nepravilne uporabe naprav ali opreme, ki zmanjšujejo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo

Vse do 15. januarja se, pod okriljem Agencije za varnost prometa Republike Slovenije, izvaja nacionalna preventivna akcija ozaveščanja o nevarnostih udeležbe v prometu in sočasne uporabe telefona, tako pri voznikih motornih vozil, koles kot tudi pešcev in drugih udeležencev v prometu. Pri izvajanju akcije sodelujejo tudi policisti Policijske uprave Maribor

“Včeraj smo na našem območju izvedli poostren nadzor cestnega prometa nad uporabo naprav ali opreme, ki zmanjšujejo voznikovo slušno ali vidno zaznavanje med vožnjo oziroma zmožnost obvladovanja vozila, ugotavljali pa smo tudi uporabo varnostnih pasov in ustreznih zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok. V poostrenem nadzoru smo ugotovili 103 kršitve nepravilne uporabe naprav ali opreme, ki zmanjšujejo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo oziroma zmožnost obvladovanja vozila in 41 kršitev neuporabe varnostnih pasov. Zaradi kršitev je bila 130 kršiteljem izrečena predpisana globa, 14 kršiteljev pa je bilo opozorjenih,” so sporočili.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.