18:20, sre, 18. Sep

Vreme se bo postopoma spremenilo





Danes bo vreme še ostalo prijazno, saj bo pretežno jasno. Jutri pa se že obetajo spremembe, saj se bo malce ohladilo, povečala se bo tudi oblačnost, na severu lahko zapade dež.

Današnje popoldanske temperature bodo do 26 stopinj Celzija, na Primorskem pa do 28 stopinj Celzija. Jutri bo povsod po Sloveniji za kako stopinjo manj. Sprva bo zmerno do pretežno oblačno, na severu lahko zapade tudi nekaj dežja, napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Več sonca se lahko pokaže popoldan. V nedeljo in ponedeljek bo povečini sončno z jutranjo meglo po nižinah. Toplo bo, pravijo pri ARSO.

Toplo vreme, ki mu prihodnji teden sledi hladna fronta

Ekipa portala in Facebook strani Neurje.si prav tako napoveduje za soboto nekaj posameznih ploh, ki pa po njihovih besedah niso omembe vredne.
Napovedujejo še, da se bo toplo vreme nadaljevalo vse do prihodnjega četrtka, ko nas bo iznad severozahoda prešla hladna fronta. Trenutno se prehod nakazuje s četrtka na petek, bo pa le kratkotrajne narave, brez večdnevnega deževja, so zapisali.

Sledi okrepitev anticiklona in verjetno bodo temperature znova poskočile, komentirajo prihodnji teden. Po napovedih, bodo do tedaj najvišje dnevne temperature med 24 in 27 stopinj Celzija, jutra bodo sveža in ponekod zaradi inverzije tudi meglena.

Pokazali so še animacijo, ki prikazuje trenutno stanje nadpovprečnih temperatur nad Srednjo Evropo ter krepitev visokega zračnega pritiska, kakor tudi prihod hladne fronte 4. oktobra.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.