21:28, čet, 28. Mar

Vremenoslovec Gregorčič napoveduje, kako se bodo Ledeni možje in Polulana Zofka letos držali tradicije





Ledeni možje Pankracij, Bonifacij in Servacij godujejo 12., 13. in 14. maja, takoj za njimi pa ima god Zofka. Po starem ljudkem izročilu bi morali vsi štirje prinesti mrzlo in deževno vreme.

Brane Gregorčič, meteorolog Agencije Republike Slovenije za okolje, je bil eden od govorcev dogodka Zavoarovalnice Triglav. Govorili so o toči, hudi suši, viharjih, pozebah in drugih vremenskih pojavih. Gregorčič je ob tem povedal tudi to, da Ledeni možje letos ne bodo prinesli pozebe, poročajo na portalu Žurnal. Je pa znani vremenoslovec še dejal, da napoved za poletje kaže, da bo to vroče in z več neurji kot lani. Povedal je še, da bo ta mesec en prodor polarnega zraka, ki časovno sovpada z godovi Ledenih mož.

In kaj pravi vremenska napoved za prihodnje dni, ko pridejo Ledeni možje?

Ponoči bo v krajih vzhodno od nas suho, drugod bo deževalo, so zapisali na ARSO, od koder je Gregorčič. Jutri bo dopoldne dež zajel tudi kraje vzhodno od nas. Popoldne bo ob severnem Jadranu večinoma suho s krajšimi sončnimi obdobji. V petek in soboto, ko godujeta Pankracij in Servacij, bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.