12:32, čet, 28. Mar

VRHUNSKO: Anže Lanišek zmagal na tekmi v Ruki!





Anže Lanišek je zmagal na tekmi smučarskih skakalcev v Ruki, Stefan Kraft iz Avstrije je bil drugi, tretji pa Poljak Žila.

Slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek (158,4 točke) je bil z izjemnim skokom, dolgim 149 metrov, kar je nova rekordna znamka skakalnice Rukatunturi, v vodstvu po prvi seriji tekme svetovnega pokala v finski Ruki, po koncu tekme in dveh skokih pa je prvo mesto le še obdržal in pokoril vso konkurenco. V finalu so sicer nastopili vsi Slovenci.

Kar šest Slovencev v finalu

V finalu so sicer nastopili vsi Slovenci. Poleg Laniška so v finalu nastopili tudi Lovro Kos (16.), Peter Prevc (14.), Timi Zajc (23.), Domen Prevc (24.) in Žiga Jelar (25).

Nadaljevanje tekem v svetovnem pokalu

S tekmama v Ruki se po tritedenskem premoru nadaljuje sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih za moške. Lanišek je sicer danes dobil tudi že kvalifikacije. Te bi morale biti na sporedu v petek, a je že takoj na začetku tekmovalnega konca tedna prišlo do sprememb. Nemci dan pred tekmo še niso dobili opreme in reprezentance so se v duhu fair-playa strinjale, da se kvalifikacije prestavijo na danes.

Lanišek je lansko sezono prav v Ruki slavil svojo prvo in doslej edino zmago v svetovnem pokalu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.