21:19, pet, 19. Apr

Vrtec Pobrežje z dobrodelno dražbo zbira sredstva za nakup didaktičnih pripomočkov, ki so spomladi zgoreli





V Vrtcu Pobrežje in njegovih enotah si nenehno prizadevajo, da otrokom omogočajo kvalitetno okolje, v katerem lahko razvijajo vse svoje potenciale. Letos je enoto Brezje doletela nesreča, ki je niso pričakovali in je grobo zarezala v načrte vodstva vrtca. »Pa vendar ni v naši naravi, da bi se vdali, zato smo se odločili, da z otroki v vseh starostnih skupinah in enotah poustvarimo likovna dela največjih svetovnih umetnikov in jih ponudimo na dražbi. Z zbranim izkupičkom bomo kupili didaktične in druge pripomočke,« je povedala ravnateljica Vrtca Pobrežje Branka Šamec.

Dražba likovnih del, ki so jih zavzeto ustvarjali otroci ob pomoči vzgojiteljic in vzgojiteljev, bo potekala na Prvi gimnaziji v Mariboru, ki je prijazno odstopila svojo vhodno avlo, v kateri redno gostijo različne umetniške razstave.

»Veseli smo, da smo del tega srčnega projekta in da bodo dela malih umetnikov razstavljena pri nas. Verjamemo, da bodo hitro prodana in da se bodo otroci kmalu razveselili novih didaktičnih pripomočkov, s katerimi bodo razvijali svoje veščine in morebiti čez dobro desetletje kot dijaki prestopili prag Prve gimnazije,« je povedal Herman Pušnik, ravnatelj Prve gimnazije Maribor.

Dobrodelna dražba bo potekala v četrtek, 6. oktobra, ob 17. uri, trajala bo predvidoma dve uri, ki ju bodo popestrili tudi otroci s svojim nastopom. Dogodek je odprte narave in nanj so povabljeni vsi, ki želijo pomagati.

»Veseli bomo vsake donacije, zavedamo se, da vsak evro šteje. Seveda bomo hvaležni tudi podjetjem, ki želijo na tak način izkazati svojo družbeno odgovornost. V tem primeru je najbolje, da se obrnejo na upravo vrtca, sicer pa je nakazila možno izvesti na naš transakcijski SI56 012706030638843, sklic SI00 2022,« je dodala Branka Šamec.

V primeru lepega vremena bo kulturni program potekal na stopnišču pred šolo, likovna dela malih mojstrov pa bodo do zaključka dražbe na ogled v avli šole, kasneje pa jih bodo najboljši ponudniki odnesli domov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.