20:03, čet, 25. Apr

Vrtoglava cena smučarski vozovnic na Mariborskem Pohorju





Vemo, da Mariborčani smatrajo Pohorje za svojo dnevno sobo, to poudarja tudi lokalna oblast. Večji delež denarja v blagajno nosijo Mariborčani in prebivalci iz okoliških občin, a cena celodnevne vozovnice bo letos dosegla rekordno ceno, sploh če primerjamo s ceno na drugih slovenskih smučiščih.

Dnevna vozovnica za odrasle (sob., ned., praznik, od 8:00 do 16:00) bo v prihajajoči zimski sezoni na Mariborskem Pohorju, sodeč po objavljenem ceniku, 43.00 evrov. Na bližnji Rogli bo cena celodnevne odrasle vozovnice v sezoni 39.00 evrov.

Na Mariborskem Pohorju je bila sicer cena v sezoni 2020/2021 za dnevno karto 33 evrov. Torej dve sezoni nazaj je bilo smučanje na Pohorju kar 10 evrov cenejše. Za dnevno vozovnico bo letošnjo zimsko sezono v Kranjski Gori in na Voglu potrebno odšteti 40 evrov, na Krvavcu pa 39 evrov. Na Golteh se boste cel dan lahko smučali za 33,00 evrov, enako bo na Kaninu, na Kopah pa za 34,00 evrov.

Podražitve del politike vsakega smučišča posamezno

Kako podražitve komentira Jani Janša, podpredsednik združenja slovenskih žičničarjev, sicer pa tudi direktor RTV Krvavec? “Na Krvavcu smo vozovnico podražili s 37 na 39 evrov, kar menim, da je upravičeno glede na podražitve, na katere seveda ne moremo vplivati. Nekateri so se odločili za višji dvig, to je njihova politika, kar pa tudi kaže na to, da nimamo kartelnih dogovorov,” je povedal za RTV Slovenija.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.