22:33, čet, 28. Mar

Vse nared za začetek Letnega odra Ruše 2020





Natanko teden dni nas še loči od festivala Letni oder Ruše 2020.  Tradicionalni festival se bo tudi letos dogajal na edinstvenem prizorišču kamnitega amfiteatra, Letnega gledališča Pod Goroj. Dogajanje bo tokrat, zaradi nestabilne situacije z aktualnim virusom, strnjeno v dneh med 13. in 16. avgustom.

Vir: Letni oder Ruše

Že enaindvajsetič bodo namreč organizatorji, Javni zavod Center za mlade Ruše – CEZAM, skupaj s številnimi prostovoljci, kljub času, ki prireditvam ni preveč naklonjen, izvedli tradicionalni festival Letni oder Ruše. Tega bodo z dvema petkoma podaljšali še v dogajanje po festivalu.

Navkljub temnim oblakom in negotovi situaciji. želimo s pohorsko trmo dokazati, da se da! To nam govorijo tudi vse lepe zgodbe, ki smo jim doslej bili priča in jih je navdihnilo enkratno in znamenito prizorišče letnega gledališča sredi gozda. Zdi se, da prav zdaj take zgodbe potrebujemo bolj kot kdaj prej. Take zgodbe, ki jih organizatorji skupaj ustvarjamo z gledališčniki, glasbeniki, pravljičarkami, prostovoljci in gostinci. Zgodbe, ki navkljub karantenam in izolaciji omogočajo pretok kulturne energije. Pri tem nas greje SONCE V SRCU. Želimo ga deliti z vami!“, so odločni organizatorji.

Organizatorji so uspeli pridobiti dovoljenje NIJZ in bodo dosledno spoštovali vse zahtevane varnostne ukrepe ter tako poskrbeli za varnost in zdravje obiskovalcev.

Osrednje dogajanje festivala
Osrednje dogajanje bo tudi letos na odru v kamnitem amfiteatru, kjer bodo gostili glasbenike, igralce in stand up komike. Kot pravi v.d. direktorice Lucija Smolnik so se, tudi zaradi omejitve obiska, usmerili v akustične izvedbe koncertov in bo zato festival bolj romantičen Dogajanje na glavnem odru bodo v četrtek, 13. avgusta, z akustičnim koncertom otvorili člani zasedbe Mi2. Koncert, ki je hkrati tudi otvoritev 18. Kantfesta, bo ob 21. uri. Že ob 18. uri tega dne, pa bo mlajšo publiko, na prizorišču v Športnem parku Ruše, zabaval Challe Salle. V petek, 14. avgusta bo glavno prizorišče gostilo komedijo Vinka Möderndorferja Grenlandija, v priredbi in režiji Toneta Partljiča in izvedbi Kulturnega Društva Pekre – Limbuš. V soboto, 15. avgusta ob 21h obiskovalce čaka večer okusnih zvokov z Okustičnimi in Neisho. Dogajanje festivala in glavnega odra, pa bo v nedeljo, 16. avgusta ob 20. uri, zaključil Tadej Toš z aktualnim stand up nastopom.
Več informacij lahko najdete na povezavi.

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.