10:15, čet, 28. Mar

Z avtom trčil v trikolo, pri tem se je voznik trikolesa hudo poškodoval





V četrtek, 8. 7. 2021, ob 22.18, se je zgodila prometna nesreča na regionalni cesti izven naselja Maribor, iz smeri Maribora proti Hočam. V nesreči se je hudo poškodoval voznik trikolesa.

37-letni moški je vozil osebni avtomobil po regionalni cesti izven naselja Maribor, iz smeri Maribora proti Hočam. Vozil je po levem prometnem pasu, namenjenemu za vožnjo naravnost. V semaforiziranem križišču s Papeževo cesto je, čeprav je na semaforju gorela rdeča luč, zapeljal v križišče in zaradi tega v križišču s prednjim levim delom vozila trčil v desni bočni del trikolesa, ki ga je iz nasprotne smeri, po prometnem pasu za zavijanje levo na Papeževo cesto, pri zeleni luči na semaforju, v križišče pripeljal 29-letni voznik. Trikolo je odbilo v prometni znak – prometni otok, voznik tega vozila pa se je v trčenju hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Elektronski indikator alkohola je pokazal, da je imel voznik osebnega avtomobila v organizmu 0,12 mg/l alkohola. Policisti ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.