11:51, čet, 25. Apr

Z današnjim dnem gostilne po podaljšanem delovnem času





Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev v Republiki Sloveniji, ki začne veljati v ponedeljek 17. 5. 2021 spreminja pogoje za opravljanje gostinskih storitev.

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

Na Tržnem inšpektoratu, v času epidemije, izvajajo nadzor nad opravljanjem trgovinske dejavnosti upoštevajoč Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikov v RS. Nadzor nad gostinsko dejavnostjo, v času epidemije, opravlja Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. S sproščanjem gostinske dejavnosti, pa zaradi velikega števila poslovnih subjektov, pri nadzoru gostinstva sodeluje tudi Tržni inšpektorat.

Obratovanje dovoljeno med 5. in 22. uro

Z novim Odlokom se v vseh statističnih regijah dejavnost priprave in strežbe jedi in pijač v gostinskih obratih, tako v notranjosti gostinskih obratov kot na terasah in vrtovih, lahko opravlja med 5. in 22. uro. Dovoljena je zgolj postrežba za mizami (sedeča postrežba), pri čemer je potrebno zagotoviti najmanj 3 metre med robovi miz, ni pa več določena razdalja med osebami za mizo. Za eno mizo lahko sedijo največ 4 osebe, kar pa ne velja za osebe mlajše od 18 let in so skupaj z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki za eno mizo.

Omejitev števila oseb v zaprtih javnih prostorih, kjer se opravlja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev, ki je določena na 20 m2 za enega potrošnika, se spreminja v smislu, da ta pogoj ne velja za osebe mlajše od 18 let in so skupaj z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki v notranjosti takšnega javnega prostora.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.