22:18, čet, 28. Mar

Z današnjim dnem je vodenje Doma upokojencev Ptuj prevzela Vesna Šiplič Horvat





Vodenje Doma upokojencev Ptuj je z današnjim dnevom prevzela Vesna Šiplič Horvat. Včeraj ji je vodenje predala zdaj že prejšnja direktorica Jožica Šemnički, ki je dom vodila od leta 2014.

Vesna Šiplič Horvat, nova direktorica DU Ptuj. Foto: DU Ptuj

Nova direktorica dom prevzema v urejenih razmerah. Sama ima 23 let delovnih izkušenj, v tem času je nabrala devet let vodstvenih izkušenj v socialnem varstvu. Ob nastopu dela je Vesna Šiplič Horvat zapisala: “Zaradi specifike področja in obetajočih sprememb zakonodaje na področju skrbi za starejše, se zelo dobro zavedam, da je in bo tudi v bodoče vodenje Doma izjemno odgovorno delo. Zavedam se, da je kakovostno izvajanje starih in razvijanje novih programov ključnega pomena. Opremljeni moramo biti s širokim znanjem in poznavanjem sistema ter vseh dejavnikov v njem, z neomajnim zaupanjem in neskončno energijo. Vsak dan rada prihajam iz Murske Sobote na delo na Ptuj oziroma v vse naše enote Doma – Muretinci, Kidričevo, Juršinci in Koper. To ni le moja služba, ki jo pač opravljam, zame je delo v Domu veliko več. S svojo predanostjo in lastnim vzgledom bom delo gradila na dobrem sodelovanju s stanovalci in njihovimi svojci, člani organov upravljanja ter s svojimi sodelavci. Spodbujala in ohranjala bom dobro sodelovanje z ostalimi domovi v regiji in tudi širše, drugimi zavodi, društvi in institucijami v širšem lokalnem nivoju. Ohranjala bom ugled Doma na lokalnem nivoju in širšem okolju ter skrbela za njegovo poslovno uspešnost, predvsem iz vsebin dograjevanja celostne podobe Doma v vseh njegovih razsežnostih.”

Jožica Šemnički in Vesna Šiplič Horvat. Foto: DU Ptuj

Dosedanja direktorica Doma upokojencev Ptuj Jožica Šemnički pa je ob primopredaji dejala: “Izredno ponosna in vesela sem, da nam je s skupnimi močmi pod mojim vodstvom od leta 2015 dalje uspelo pridobiti in razviti kar nekaj projektov, ki so namenjeni našim oskrbovancem. Danes v domu nudimo najsodobnejši koncept oskrbe oseb z demenco, ki smo ga razvili sočasno z izvajanjem projekta SKUPAJ PROTI DEMENCI, katerega nosilec smo bili. Projekt je v celoti financiralo Ministrstvo za zdravje. V domu imamo strokovno vodeno in strukturirano obravnavo mlajših od 65 let. Posebno varstvo smo morali urediti skladno z ukrepom socialne inšpekcije. Dom se intenzivno usmerja tudi v pomoč starejšim, ki bivajo v domačem okolju. Smo nosilec projekta SODOBNA OSKRBA STAREJŠIH, ki ga v celoti v shemi integrirane oskrbe starejših financira RS in EU. Skupaj s partnerji v projektu ARGO, vrednem 1.802.344 EUR razvijamo  platformo za spremljanje  strojnih  inštalacij in učinkovitejšo odpravo napak, kar razbremeni tehnično osebje -vzdrževalce. Projekt je v  celoti financiran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj. Nenazadnje sta individualna obravnava in timsko delo temelja, na katerih gradimo kakovost. Lani smo zato pridobili Certifikat Dom kakovosti E-Qalin. Direktorsko mesto v Domu upokojencev Ptuj tako zapuščam z dvignjeno glavo, saj sem ves čas dela v domu, kjer sem zaposlena že od začetka moje kariere vedno delala v skladu z najvišjimi standardi in željo delati dobro za tiste, ki so od moje pomoči odvisni. Ob koncu še misel: Nikoli ni moč stopiti dvakrat v isto reko, četudi nas veže na preteklost kak lep spomin. Želim, da boste lepe spomine soustvarjali tudi v prihodnje in puščali za seboj dobre sledi.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.