00:58, sob, 20. Apr

Z dobrodelnim koncertom za pomoč družini Brus z Bezene





Za štiričlansko družino Brus z Bezene, ki jim je 14. decembra požar uničil stanovanjsko hišo do te mere, da so ostali brez strehe nad glavo, so v Bistrici ob Dravi –  danes – priredili dobrodelni koncert. Zbrali so 1620 evrov prostovoljnih prispevkov, Občina Ruše pa je ob tej priložnosti družini podarila še vrednostni bon za 2000 EUR.

dobrodelni koncert za družino Brus z Bezene (1)

Člani KUD Svoboda Bistrica ob Dravi so danes v Kulturnem domu  priredili humanitarni koncert zam štiričlansko družino Brus iz Bezene, ki jim je 14. decembra požar uničil stanovanjsko hišo do te mere, da bivanje v njej ni možno. Brusevi začasno bivajo v hotelu Veter, a si želijo, da bi se lahko čimprej vrnili v svoj dom. Na pobudo članov iz skupine Marusheki in KUD Svoboda Bistrica ob Dravi, ter Vokalne skupine Veter, so tokrat družini pomagali tudi z dobrodelnim koncertom in zbrali 1620 evrov, še dva tisočaka pa je prispevala Občina Ruše.

dobrodelni koncert za družino Brus z Bezene (4)

Družina Brus, ki je bila prisotna na koncertu se je razveselila pomoči. Kot pravijo si želijo, da bi lahko čimprej ponovno zaživeli v hiči, ki jim jo je 14. decmbra uničil požar, a je do tja še dolga pot. Vsaka pomoč in sredstev so še kako veseli. Še vedno pa je odprt tudi poseben podračun humanitarne organizacije Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Maribor kamor lahko nakažete donacije.

Pomagate lahko tudi vi z donacijo na TRR SI56 0451 5000 0397 432, sklic 50768, odprt pri NKBM d.d., namen: Požar Bezena.

Vsi, ki finančno ne (z)morete pomagati, pa lahko pomagate tudi tako, da na recepciji hotela Veter pustite kakšno dobrino, ki bo družini prišla še kako prav. Še vedno potrebujejo oblačila, čevlje, dobrodošla pa je tudi vsaka fizična pomoč, ki jo družina potrebuje pri sanaciji hiše in okolice, ki jo je uničil požar.

Hvala vsem, ki boste pomagali.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.