10:29, pet, 29. Mar

Z dodatno ponudbo v Ljudskem vrtu do več otrok in družin





Nogometni klubi v prizadevanjih, da bi na tekme pritegnili več gledalcev, ne smejo pozabiti na otroke in družine, saj bodo le tako privabili nove generacije. Med vodilnimi na tem področju je NK Maribor, ki je na stadionu Ljudski vrt pred tremi leti vzpostavil družinski sektor. V sodelovanju z družbo Mastercard pa zdaj uvaja dodatne vsebine.

nk maribor.00_07_27_02.Still001

Po podatkih vseslovenske javnomnenjske raziskave, ki jo je izvedlo podjetje Mediana, starše od vodenja svojih otrok na tribuno nogometnega stadiona v prvi vrsti odvračata pomanjkanje udobja in pomisleki glede varnosti. “Udobje ogleda tekme z domačega kavča še vedno prevlada. Takoj zatem pa kot oviro navajajo sovražni govor, sovražno navijanje, uporabo pirotehničnih sredstev,” je na današnji okrogli mizi na temo družini prijaznega stadiona v Mariboru povedala izvršna direktorica Mediane Irena Setinšek.

Predsednik Nogometnega kluba Maribor Drago Cotar meni, da je razlog za odsotnost družin na nogometnih tekmah tudi nepoznavanje realnih razmer. Pojasnil je, da je v Ljudskem vrtu od leta 2016 del tribune rezerviran izključno za družine. Ta prostor ima okoli 400 sedežev, ločen vhod, posebno varovanje in svojo stojnico s hrano in pijačo, prilagojeno otrokom.

Predstave o nasilju na nogometnih tekmah so po Cotarjevih besedah pretirane, zato vabi družine, da vendarle pridejo na stadion. “Gledati nogomet na stadionu je povsem drugače kot prek televizije,” je poudaril.

S tem se je strinjal tudi selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek: “To je kultura, to je ljubezen, to je pripadnost. Tega ne more televizor nikoli pričarati.” Opaža, da vedno več nogometnih klubov po svetu prilagaja ponudbo otrokom in družinam, saj verjamejo, da lahko tako dosežejo več gledalcev. “Ker pravi nogomet se igra samo, ko je poln stadion,” je dejal.

V Ljudskem vrtu zdaj v sodelovanju z družbo Mastercard Slovenija uvajajo posebne ugodnosti za kupce kart za družinski sektor in načrtujejo dodatne aktivnosti za otroke pred in med tekmo. “Hkrati bomo na vsaki domači tekmi v letošnji sezoni izžrebali otroka in mu podarili doživetje, kot je spremljanje ogrevanja igralcev pred tekmo, sprehod s sodnikom, srečanje z najljubšim nogometašem in podobno. Želimo torej nadgraditi izkušnjo v družinskem sektorju, da bo ta čim bolj prijetna,” je pojasnil Aleš Petejan iz omenjenega podjetja.

Predstavil je tudi nagradno igro, v kateri bo imel slovenski otrok prvič priložnost spremljati nogometnega igralca na finalu UEFA Lige prvakov v Madridu.

Nogometaš NK Maribor Marcos Tavares, ki ima sam pet otrok, je ponudbe za družine na stadionu zelo vesel. Sam sicer nikoli ni imel pomislekov glede vodenja otrok na Ljudski vrt. “Na stadionu je dobra klima, tu so dobri navijači, nogomet pa je šport za vse ljudi, zato je prav da sedijo na tribunah vse generacije. Za nas nogometaše je velikega pomena, ko vidimo, da nogomet združuje tudi družine,” je dejal.

Ena takšnih družin, kjer se nogometna strast preliva skozi več rodov, so Plavčakovi. Na včerajšnji okrogli mizi v prostorih NK Maribor je sodeloval Alojz, ki hodi redno na tekme skupaj s sinom Luko in 75-letnim očetom Ivanom. Kot je dejal, je navdušen nad družinskim sektorjem v Ljudskem vrtu, saj se tu počutijo varne, obenem jim omogoča hiter prihod do sedeža. “To je res odlična zadeva. Čisto drugače je, ko gledaš tekmo v živo kot pa prek televizije,” je povedal.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.