00:24, sob, 6. Jul

Z gorskimi kolesi čez Pohorje





Za ljubitelje rekreativnega gorskega kolesarjenja organizirajo kolesarjenje po gozdnih cestah in poteh prelepega Pohorja.

Rekreativno kolesarjenje bo potekalo po kolesarski transverzali (PT), od parkirišča pri spodnji postaji vlečnice Kaštivnik (smučišče na Kopah), do koder bo organiziran avtobusni prevoz iz Maribora. Organizatorji sporočajo: “Od Kaštivnika bomo najprej imeli krajši spust, nato pa se bomo vzpenjali proti Grmovškovem domu na Kopah. S Kop bo sledil spust proti koči na Pesniku, kjer bo krajši postanek.  S Pesnika se bomo po razgibani poti ( gor in dol) povzpeli do Peska, kjer bo daljši postanek za toplo malico. Po počitku bomo kolesarili mimo koče na Klopnem vrhu do Šumika, od tam pa se bomo vzpenjali do koče Cojzarice, kjer bomo imeli krajši postanek.”

Za konec pa kolesarje čaka: “Bomo kolesarili mimo Glažute in spodnje postaje vlečnice Videc ter se po Kordeku spustili mimo Obrambnega doma do parkirišča pod Hotelom Arena. Zaključek kolesarjenja bo v Hotelu Arena pod Pohorjem. Dolžina kolesarjenja je približno 75km.”

Splošni pogoji udeležbe na kolesarjenju: “Vsi aktivni udeleženci sodelujejo na lastno odgovornost. Otroci do 18. leta starosti lahko sodelujejo samo v spremstvu staršev ali skrbnikov.”

Vsak udeleženec mora izpolniti PRIJAVNICO. Obvezna oprema: izpravno gorsko kolo, čelada, kolesarske rokavice, bidon za tekočino, rezervna zračnica.

Prijavnina za enodnevni izlet znaša 55€. Vključuje vodenje kolesarjenja, prevoz kolesarjev in koles iz Maribora do spodnje postaje vlečnice Kaštivnik pod Kopami, tehnično pomoč s servisnim vozilom, malico, napitke in sadje v koči na Pesku, topla malica in podelitev priznanj v Hotelu Arena.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.