15:25, sob, 6. Jul

Z gradnjo šeste enote Doma upokojencev Ptuj v Žabjaku se mudi





Petim enotam Doma upokojencev Ptuj se bo konec leta pridružila še šesta v Žabjaku. Po besedah direktorice doma pa se z gradnjo mudi.

Aprila so začeli graditi enoto v Žabjaku pri Ptuju, o čemer smo že poročali. Vrednost investicije je predvidena na približno 14 milijonov evrov, 12 milijonov bodo dobili iz pobude React-EU, okoli 1,4 milijona pa z razpisa za vzpostavitev dnevnih in začasnih nastanitev, poroča Večer.

Novi dom bo zraven lani zgrajene skupne stanovanjske enote Zavoda Dornava in Društva Sožitje. Zagotovo pa bodo z njim zmanjšali število večposteljnih sob v obstoječih domovih. Direktorica Doma upokojencev Ptuj Vesna Šiplič Horvat pa je te dni povedala, da dela potekajo v skladu s časovnim načrtom in da so od izvajalca gradbenih del prejeli zahtevek za povišanje cen zaradi podražitev, a da so te zahtevke zavrnili. Poudarila pa je, da so s časovnico na tesnem, saj morajo dnevnim uporabnikom zagotoviti redne in začasne namestitve, zato se trudijo aktivnosti speljati do konca leta. Za Večer je dejala, da je ministrstvo zaradi trimesečne zamude pri objavi odločitve na razpisu rok za črpanje sredstev podaljšalo v leto 2023.

Dom upokojencev Ptuj ima sicer za zdaj pet enot: na Ptuju, v Muretincih, Juršincih, Kidričevem in v Kopru. Tudi Koper namreč ostaja po njihovim okriljem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.