21:25, tor, 23. Apr

Tudi s 30 EUR do vrta v Rušah





S projektom “Vrtički v Rušah” je tudi Občina Ruše zainteresiranim občanom priskrbela možnost pridelovanja lastne hrane na zemljiščih na območju Jamnikove ulice.

Kot je pojasnil Andrej Gašparič z Občine Ruše se zavedajo, da je samooskrba Rušanov s hrano nizka, zato želijo na zemljiščih v lasti občine ob Jamnikovi cesti urediti vrtičke, na katerih bodo lahko Rušani pridelovali lastno, zdravo in kakovostno hrano. Danes so se zainteresirani občani zbrali na “Zboru za ruške vrtičke”, kjer so jim podrobneje predstavili perspektivo vrtičkov, ki jo želijo ustvariti. Po Gašparičevih besedah bodo upoštevali ureditev vrtičkov tako, kot že to počno v tujini ter se zgledovali po uspešno izvedenem projektu “Urbane brade” v Mariboru. Občanom tako ponujajo od 50 do 100 m2 površine, za katere bodo odšteli od 30 do 50 evrov na letni ravni.

Občani so možnost, ki jo nudi sam projekt podprli, saj se zavedajo kako pomembna je samooskrba s hrano, predvsem pa se vse bolj nagibajo k lastni pridelavi povrtnine, ki je čim bolj biološke oz. ekološke pridelave. Prav tako pa tudi pobudniki “vrtičkov” želijo spodbuditi občane k pridelavi čimbolj naravni in zdravi hrani, ki jo lahko pridelajo na vrtu.

DSC_5255

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.