20:28, ned, 7. Jul

Z Michelinovo zvezdico se ponovno ponaša chef Grega Vračko iz Hiše Denk





Danes je prestižni gastronomski vodnik Michelin razkril 59 prejemnikov zvezdic in drugih znakov za Slovenijo v letu 2023.

V Mariboru in okolici – najboljši evropski kulinarični destinaciji letošnjega leta po izboru platforme European Best Destinations – se z Michelinovo zvezdico ponovno ponaša chef Grega Vračko iz Hiše Denk; na seznamu restavracij, ki so jih Michelinovi inšpektorji še uvrstili v svoj izbor, so Mak, Restavracija Sedem in City Terasa.

Jure Struc, direktor Zavoda za turizem Maribor: “Čestitke in zahvala vsem slovenskim prejemnikom Michelinovih zvezdic ter poseben poklon Ani Roš za ustvarjanje vrhunske gastronomije, ki sodi v sam svetovni vrh! Ne le Slovenija, tudi Maribor z okolico je kulinarična “must-go” destinacija, ki si je z edinstvenimi gastronomskimi projekti in zgodbami letos prislužila naziv najboljše evropske kulinarične destinacije. Kakovost, avtentičnost in drznost so temeljne sestavine tukajšnjih gastronomskih doživetij, ki jih na Zavodu za turizem Maribor spodbujamo z aktivnostmi, kot so usposabljanja lokalnih ponudnikov za višjo kakovost izdelkov in storitev, upravljanje kolektivne blagovne znamke Naše najboljše ter organizacija inovativnih in trajnostno naravnanih mestnih prireditev z mednarodnim značajem. Skupaj s številnimi odličnimi lokalnimi ponudniki pogumno rastemo v prepoznavno in kakovostno gastronomsko destinacijo.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.