08:08, tor, 23. Jul

Z ognjenim spektaklom bo Ptuj zasijal v praznični podobi

S prižigom luči, ki ga bo spremljal obisk Ledene kraljice, ognjeni spektakel na hoduljah, norčije škratov in drugih pravljičnih bitij bo najstarejše slovensko mesto jutri, 30. novembra 2018, ob 18. uri zasijalo v praznični podobi.

Prižig luči na Ptuju 2017
Prižig luči na Ptuju 2017

Soju tisočerih luči, ki bodo osvetlile pročelja zgodovinskih hiš, se bodo unikatni okrasitvi ptujske vizualne umetnice Stanke Vauda pridružili še zvočni dražljaji. Ptujska okrasitev je posebna v simboličnem pomenu, saj govori o cikličnosti letnih časov, plapolajoči beli trakovi vzbujajo asociacije na kurenta, ki v zimsko belino prinese barvito pomlad. Poseben element krasitve so tudi aluminijaste rondelice, ki jih razžarijo sončni žarki, veter pa jih zaziba v prijetni žvenket. Letos se prazničnemu okrasju na dveh najlepših ptujskih trgih pridružujeta še dve zeleni smrečici. »Unikatna okrasitev zagotovo pomembno prispeva privlačni podobi starega mestnega jedra Ptuja. Sprehod po pravljično okrašenem mestu, uživanje v glasbenem programu in lokalnih dobrotah so doživetja za vse generacije obiskovalcev, ki bi se radi naužili prazničnega duha,« meni namestnica direktorice Zavoda za turizem Ptuj Monika Klinc.

Med 14. in 31. decembrom 2018 bo Mestni trg oživela Ptujska pravljica, ki bo s pravljičnim sejmom, glasbenim programom in kotičkom za otroke poskrbela za pestro praznično dogajanje v srcu mesta.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.