03:59, sre, 24. Apr

Z različnimi aktivnostmi projekta “Naša Drava” bi radi obudili življenje na in ob reki





V okviru projekta “Naša Drava” več sodelujočih partnerjev razvija možnosti življenja in aktivnosti ob reki Dravi. Ta s svojimi potenciali ponuja nešteto možnosti za razvoj in nadgradnjo številnih aktivnosti na njej in ob njej. Danes so te možnosti predstavili Uroš Rozman, direktor Mariborske razvojne agencije, Mojca Metličar, strokovna vodja LAS Bogastvo podeželja, ki je eden od vodilnih partnerjev v projektu, ter mariborski podžupan Samo Peter Medved.

Ciljev in namenov v projektu “Naša Drava” je veliko, saj želijo obuditi splavarjenje, razširiti ponudbo vodnih športov, razviti naravovarstvene športno-turistične produkte, vzpostaviti plezalne stene, splave in žičnice ob Dravi, dodatna počivališča ob pohodnih in kolesarskih poteh in še mnogo več.

Velika pričakovanja pri projektu “Naša Drava” pa ima tudi Mestna občina Maribor, ki ima velike želje po ureditvi življenja ob reki in na njej, tako da načrtujejo že več stvari, od obnove Lenta, načrtovanja nove brvi, kolesarske poti, obnove mosta na Mariborski otok in še mnogo več, po besedah mariborskega podžupana Sama Petra Medveda.

Mariborska razvojna agencija se ukvarja z večjim številom projektov za razvoj reke Drave, eden tistih, ki trajajo najdlje, je mariborska kolesarska pot, je izpostavil direktor MRA Uroš Rozman. Imajo pa še druge projekte, npr. Drava Natura in Izpiranje zlata, ki se je začel lani, letos pa so ga že predstavili v občini Starše.

Mednarodno partnerstvo projekta šteje več članov s celotne struge reke Drave na slovenski strani vse do sotočja reke Drave in Mure na hrvaški strani. Nekateri med njimi so: LAS Bogastvo podeželja, TOTI LAS, LAS Lastovica, LAS Ovtar, LAS Mislinjske in Dravske doline, LAS Drava, LAS Haloze, LAS UE Ormož, LAG Međimurski doli i bregi, LAG Mura Drava.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.