15:00, sob, 20. Apr

Z vstopnico ostali pred vrati karnevalske dvorane Ptuj





Pred vrati karnevalske dvorane na Ptuju naj bi po podatkih obiskovalcev ostalo okoli 500 ljudi, ki niso smeli na Kurentanc, četudi so kupili vstopnico. Policisti so med redno kontrolo ugotovili, da je bilo v dvorani preveč ljudi, zato so prepovedali vstop. Organizatorji kot kaže niso zadostili nujnim varnostnim pogojem, prav tako pa očitno prodali oziroma spustili v dvorano več ljudi kot je dovoljeno. So opeharili ljudi?

Med ljudmi je zavrelo, na Facebook strani Kurentanca 2018 so se zvrstile obtožbe. Petra Ban je denimo zapisala: “Čakamo že eno uro da pridemo not.. kljub temu da imamo karte??? Kaka orgnizacija???“, kar je okrepila še z video posnetkom stanja pred vrati karnevalske dvorane. Tamara Kobale je objavila: “Karto si kupiš pa nor nemres bravo super ste vi drugic teko kart prodajte kak jih nor spistite! Samo da sluzite.” Spodaj objavljamo tudi zapis Žana Dokla, ki je v dokaz dejstva, da so ostali pred vhodom, fotografiral kupljeno, a očitno neuporabno vstopnico. Hkrati je objavil fotografijo t. i. vabila oz. proste vstopnice, ki naj bi jih podeljevali organizatorji. So na račun “vipovcev”, “navadni” ljudje, ki so s svojim denarjem plačali vstopnico, ostali pred vrati?

Vir: Facebook Kurentanc 2018
Vir: Facebook Kurentanc 2018

Zavajali so ljudi

Organizatorji Kurentanca so se skušali “braniti” z objavo na Facebook profilu dogodka, kjer so zapisali, da je prišlo zgolj do zamika vstopa. Zavajajoče so navedli, da “je varnostna služba v sodelovanju v tistem trenutku ocenila, da je zaradi varnosti obiskovalcev, ki so že v dvorani, potreben postopen prehod preostalih obiskovalcev izpred dvorane v dvorano.To ne drži, saj so na problem kapacitete morali opozoriti policisti. Na Policijski upravi Maribor so potrdili, da so ptujski policisti v sredo, okrog 22.30 ugotovili, “da je kapaciteta prireditvenega prostora dosežena, zato so odgovorno osebo organizatorja prireditve pozvali, naj v prostor ne spuščajo več novih obiskovalcev“. Zaradi nepravilnosti in preseženega števila obiskovalcev na prireditvi, ptujski policisti trenutno še zbirajo obvestila, a sumijo, da so organizatorji kršili Zakon o javnih zbiranjih. Prav tako pa so policisti ugotovili nepravilnosti pri zagotavljanju požarne varnosti, zaradi česar se bodo morali organizatorji najverjetneje zagovarjati Inšpektoratu RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami. Ne samo pristojni, ogroženost ljudi, ki so se nič hudega sluteč prišli zabavat, so zaznali tudi obiskovali sami. Spodaj objavljamo zapis Ane Auer, ki je opozorila, da so na Kurentancu resno ogrozili življenja več tisoč ljudi.

Vir: Facebook Kurentanc 2018
Vir: Facebook Kurentanc 2018

Uradne odgovore organizatorjev še čakamo.

Druge novice

Comments

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.