Z vstopnico ostali pred vrati karnevalske dvorane Ptuj

Pred vrati karnevalske dvorane na Ptuju naj bi po podatkih obiskovalcev ostalo okoli 500 ljudi, ki niso smeli na Kurentanc, četudi so kupili vstopnico. Policisti so med redno kontrolo ugotovili, da je bilo v dvorani preveč ljudi, zato so prepovedali vstop. Organizatorji kot kaže niso zadostili nujnim varnostnim pogojem, prav tako pa očitno prodali oziroma spustili v dvorano več ljudi kot je dovoljeno. So opeharili ljudi?

Med ljudmi je zavrelo, na Facebook strani Kurentanca 2018 so se zvrstile obtožbe. Petra Ban je denimo zapisala: “Čakamo že eno uro da pridemo not.. kljub temu da imamo karte??? Kaka orgnizacija???“, kar je okrepila še z video posnetkom stanja pred vrati karnevalske dvorane. Tamara Kobale je objavila: “Karto si kupiš pa nor nemres bravo super ste vi drugic teko kart prodajte kak jih nor spistite! Samo da sluzite.” Spodaj objavljamo tudi zapis Žana Dokla, ki je v dokaz dejstva, da so ostali pred vhodom, fotografiral kupljeno, a očitno neuporabno vstopnico. Hkrati je objavil fotografijo t. i. vabila oz. proste vstopnice, ki naj bi jih podeljevali organizatorji. So na račun “vipovcev”, “navadni” ljudje, ki so s svojim denarjem plačali vstopnico, ostali pred vrati?

Vir: Facebook Kurentanc 2018

Vir: Facebook Kurentanc 2018

Zavajali so ljudi

Organizatorji Kurentanca so se skušali “braniti” z objavo na Facebook profilu dogodka, kjer so zapisali, da je prišlo zgolj do zamika vstopa. Zavajajoče so navedli, da “je varnostna služba v sodelovanju v tistem trenutku ocenila, da je zaradi varnosti obiskovalcev, ki so že v dvorani, potreben postopen prehod preostalih obiskovalcev izpred dvorane v dvorano.To ne drži, saj so na problem kapacitete morali opozoriti policisti. Na Policijski upravi Maribor so potrdili, da so ptujski policisti v sredo, okrog 22.30 ugotovili, “da je kapaciteta prireditvenega prostora dosežena, zato so odgovorno osebo organizatorja prireditve pozvali, naj v prostor ne spuščajo več novih obiskovalcev“. Zaradi nepravilnosti in preseženega števila obiskovalcev na prireditvi, ptujski policisti trenutno še zbirajo obvestila, a sumijo, da so organizatorji kršili Zakon o javnih zbiranjih. Prav tako pa so policisti ugotovili nepravilnosti pri zagotavljanju požarne varnosti, zaradi česar se bodo morali organizatorji najverjetneje zagovarjati Inšpektoratu RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami. Ne samo pristojni, ogroženost ljudi, ki so se nič hudega sluteč prišli zabavat, so zaznali tudi obiskovali sami. Spodaj objavljamo zapis Ane Auer, ki je opozorila, da so na Kurentancu resno ogrozili življenja več tisoč ljudi.

Vir: Facebook Kurentanc 2018

Vir: Facebook Kurentanc 2018

Uradne odgovore organizatorjev še čakamo.

Galerija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

4 KOMENTARJEV
Organizator Karnevalske dvorane dolguje Zavodu za turizem Ptuj | Lokalec.si     07.08.2019 ob 12:19

[…] Glede na pretekle dogodke, iz leta 2018, ko je podjetje Prireditve d.o.o. prvič pristopilo k organizaciji komercialnega dela Kurentovanja, se lahko upravičeno sprašujemo, ali še vedno uživajo zaupanje organizatorjev festivala. Spomnimo namreč, da se je na Ptuju v letu 2018 skorajda ponovila Lipa, ko je organizator v Karnevalsko dvorano spustil več ljudi, kot bi jih lahko in s tem ogrozil človeška življenja. O tem smo obsežneje poročali že v preteklosti TUKAJ. […].
 
POTRJENO: Organizatorji Kurentanca na Ptuju ogrožali življenje | Lokalec.si     15.02.2018 ob 13:25

[…] MORDA VAS ZANIMA TUDI: – Z vstopnico ostali pred vrati karnevalske dvorane Ptuj […].
 
Odgovorni po zapletu v karnevalski dvorani na Ptuju kot da nič ni bilo | Lokalec.si     13.02.2018 ob 10:35

[…] MORDA VAS ZANIMA TUDI: – Z vstopnico ostali pred vrati karnevalske dvorane Ptuj […].
 
Organizatorji Kurentanca na Ptuju se izmikajo odgovornosti | Lokalec.si     13.02.2018 ob 10:02

[…] MORDA VAS ZANIMA TUDI: – Z vstopnico ostali pred vrati karnevalske dvorane Ptuj […].