04:26, pon, 29. Jul

Za onkološko bolnico poklicali rešilca in doživeli šok





Portal Regional obala poroča, da se je na njihovo uredništvo obrnil bralec. Povedal je, da se je zaposlena v enem izmed lokalov v Portorožu slabo počutila, zato so poklicali 112. Gre za onkološko bolnico z diagnozo raka na pljučih. Nato pa šok.

Bralec je dejal, da so jim rekli, da rešilec še ni štartal, ker zdravnik, ki je bil v tem času na terenu, tega še ni odobril. Vprašali so, kako dolgo bodo čakali, a odgovora naj ne bi prejeli, zato so jo sami odpeljali v izolsko bolnišnico. Med prevozom je večkrat izgubila zavest. Pove, da je nato obravnava v bolnišnici potekala korektno.

Kot poročajo v nadaljevanju, naj bi nato znova poklical in vprašal, kdo je odgovoren za to, da se ne pošlje rešilca, a mu naj bi dejal zgolj, naj napišejo pritožbe. “Zaskrbljujoče bolj kot to, kar se je zgodilo, je, v našem primeru se je sicer dobro izšlo, ampak to bi bila lahko nekomu mama, nona, teta, ki bi bila, če bi čakala reševalno vozilo, verjetno pokojna,” pojasnjuje za Regional obala.

Pove, da je žalostno, da klicni center omogoča, da nekdo dobesedno umira. Obrnili so se tudi na pristojni dispečerski center, njihove odgovore še čakajo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.