08:55, pet, 29. Mar

Za pešce in kolesarje prehod med Selnico ob Dravi in Rušami pri Fali ostaja, a ne ponoči





Direktor DEM Andrej Tumpej je za naš medij ob začetku sanacije ruškega mostu povedal, da prečkanje Drave pri Fali z vozili ne bo mogoče, oz bo možno le za intervencijska vozila. A po nekaj pogovorih, so se odločili da pa bo prehod omogočen za pešce in kolesarje.

Hidroelektrarna (HE) Fala. Vir: Zavod za turizem Maribor – Pohorje

Pomembno je vedeti tudi, da cesta preko Fale ni kategorizirana prometna pot oz. je kategorizirana le do Fale, še pojasni direktor in zaključi: “Torej gre za neko, če lahko rečem, dvorišče energetskega objekta in ne more biti uporabljeno za javni promet.”

Prosijo, da se vsi držijo navodil

Direktor Dravskih elektrarn Maribor je za naš medij tik preden se je sanacija ruškega mostu začela, povedal, da bo most pri Fali med rekonstrukcijo mostu čez Dravo, ki povezuje Selnico ob Dravi in Ruše, odprt za pešce in kolesarje. A pozor, ta je odprt le podnevi zdaj opozarjajo na družbenem omrežju.

“Med 23. in 5. uro je prehod zaprt. Prav tako ostaja prehod zaprt za vsa motorna vozila (izjema so intervencijska vozila). Pešce in kolesarje, ki bodo prečkali elektrarno, prosimo, da se držijo navodil in označenih poti ter se na elektrarni ne ustavljajo,” zapiše DEM v obvestilu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.