22:15, čet, 4. Jul

Za vse paciente preminule mariborske zdravnice ni prostora pri novi, kaj jih čaka?





Ker je imela preminula zdravnica Marija Skok tako visoko glavarino, zdravnica Sanja Žašler Puconja, ki jo je nadomestila, ne more prevzeti vseh pacientov.

O tem, da je v Mariboru kronično pomanjkanje dužinskih zdravnikov, smo v našem mediju poročali že večkrat. Zadeva se poslabša, ko zdravnik odide v zaslužen pokoje, ali še huje- umre. Tako je pred tedni na veliko žalost mnogih preminila zelo priljubljena mariborska zdravnica Marija Skok. Skrbela je za tako veliko pacientov, da vseh nova zdravnica ne more sprejeti.

Marca se bodo lahko tisti, ki so ostali brez, vpisali pri novi zdravnici

Predstojnica splošnega zdravstvenega varstva v mariborskem zdravstvenem domu Maja Arzenšek za Lokalec.si pojasni: “V ambulanti jo je nadomestila dr. Žašler Puconja Sanja, ki pa zaradi velikega števila bolnikov vseh ni mogla vpisati. Tisti, ki so ostali “zunaj”, bodo imeli marca 2024 možnost vpisa pri novi zdravnici, do takrat se lahko obračajo na ambulanto dr. Žašler Puconje.”

V Mariboru je v ambulanti za neopredeljene 1309 oseb, kar znaša 1586 glavarinskih količnikov. Meja glavarine na enega zdravnika  je sicer postavljena pri 1895.

“V tem trenutku imamo 18 specializantov družinske medicine in 2 specialistki družinske medicine iz tujine na uvajanju, trudimo se, da bi se ta trend priliva mladih zdravnikov nadaljeval, na ta način bi v prihodnjih letih lahko zagotovili dovolj zdravnikov družinske medicine,” še za Lokalec.si pojasni Arzenškova.

Vsi brez izbranega zdravnika se lahko obrnejo na ambulanto za neopredeljene 

Zaradi kroničnega pomanjkanja družinskih zdravnikov si sicer v Mariboru že več let ni mogoče izbrati družinskega zdravnika. Deluje pa v Ulici kneza Koclja ambulanta za neopredeljene, kamor se lahko obrnejo vsi, ki nimajo izbranega zdravnika, a potrebujejo zdravniško pomoč.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.