01:47, pet, 26. Apr

“Za zdravo pamet – pasti demence”





To nedeljo 26. marca, ob 18.00, v Hramu Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi prirejajo predavanje na temo “Za zdravo pamet – pasti demence”.  Kot so sporočili z Občine, je dogodek brezplačen.

Gre za niz dogodkov, ki jih prireja Občina Selnica ob Dravi v okviru projekta Za zdravo pamet. “Projekt izpostavlja, da je za dobro fizično počutje, motiviranost za delo, veselje in srečo nujno potrebna tudi psihična stabilnost, dobra uporaba spomina in logičnega razmišljanja ter pozitivizem,” so sporočili iz Občine.

T kemu dodajajo, da se bo zato v obdobju do konca leta 2022 odvilo niz dejavnosti za različne ciljne skupine, ki bodo naslavljale različne aspekte duševnega in fizičnega zdravja. “Začeli bomo s predavanjem z naslovom »Za zdravo pamet -pas ti demence«, na katerem bomo osvetlili probleme clemence in njenih simptomov, potek razvoja bolezni in občanom omogočili, da v sklopu delavnic krepijo svoje kognitivne sposobnosti in spomin kot znanstveno dokazano preventivo. Uvodno predavanje »Za zdravo pamet -pas ti demence« je namenjeno vsem, ki jih omenjena tematika zanima. Nadaljnje delavnice naslavljajo populacijo nad 50 let, saj dokazi pričajo, da je ze v tem času smotrno preventivno ohranjanje nevroplastičnosti in ustvarjanje kognitivne rezerve z izzivi usmerjene pozornosti, spomina in hitrega logičnega razmišljanja.

Podrobnosti najdete na povezavi. 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.