07:52, pet, 19. Apr

Za županjo Maribora bo kandidirala tudi Melita Petelin





Nekdanja podžupanja Melita Petelin bo v ponedeljek 3. septembra pričela z zbiranjem podpisov za župansko kandidaturo.

melita peteli, podžupanja mom (3)

Petelinova je v politiko stopila pred štirimi leti na Listi župana Andreja Fištravca, bila kasneje nekaj časa tudi podžupanja, a je po slabem letu dni skupaj s še nekaterimi drugimi svetniki zapustila županovo ekipo.

Kot smo izvedeli se Petelinova za kandidaturo odločila predvsem zato, “ker me že dalj časa vedno več someščank in someščanov nagovarja in podpira k odločitvi, da kandidiram za županjo Maribora. Zagotovo sem jih s samostojno držo mestne svetnice spodbudila, da v meni vidijo novo in neobremenjeno moč, da se Maribor vrne na tisto mesto, ki je pred leti zasedalo in mu zagotovo pripada,” je dejala.

“Maribor naj bo spet enakovreden partner in spodbujevalec dobrih energij v kulturi, gospodarstvu in sociali. Naj bo mesto medgeneracijskega sožitja, mesto velikih priložnosti, mesto turizma, športa in drugih prostočasnih dejavnosti. Znova naj daje priložnosti mladim znanstvenikom, zdravnikom in vsem intelektualcem, ki ga trenutno zapuščajo in življenjske izzive iščejo celo v tujini. Bodimo spet priložnost za vse, omogočimo jim osamosvojitev in uporabo znanj, ki so jih pridobili z izobraževanjem in s svojim delom. Dajmo jim delo, pomagajmo jim zgraditi lasten dom in jim omogočimo uspešno pot do željenih ciljev,” je ob najavi kandidature še dodala Petelinova.

Podpora družine, prijateljev, številnih občank in občanov Maribora ji zato veliko pomeni. Prepričana je, da bo v ključnih trenutkih pri njih dobila moč za delovanje po etičnih načelih in potrebnih strokovnih kriterijih. Ob spoštovanju in povezovanju vseh bo njeno poslanstvo županje udejanjeno. Delovala bom v dobro vseh in pod sloganom “Bodimo spet Maribor”.

Župansko kandidaturo v Mariboru so do zdaj napovedali aktualni župan Andrej Fištravec, predsednik mestnega odbora SLS Janez Jemec in novoizvoljena poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik, zelo verjetno se bo v župansko tekmo znova podal tudi nekdanji župan Franc Kangler. Kot županskega kandidata DeSUS se omenja nekdanjega poslanca Uroša Prikla, kot kandidata SDS Zvoneta Zinrajha. Po naših informacijah pa bo kandidiral tudi sedanji podžupan Zdravko Luketič iz NSi, medtem ko ostale politične stranke še molčijo o svojih kandidatih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.