17:57, čet, 28. Mar

Začela so se dela na cesti v Svečini





Poročali smo že, da se bo cesta Bubno – Svečina – MP Ciringa letos sanirala. Z današnjim dnem pa so se dela začela.

“Zaradi obnove in asfaltiranja javne občinske ceste Bubno – Svečina – MP Ciringa, skozi vas Svečina bo v času gradbenih del moten promet od 14.07.2020 do 20.10.2020. Dela se bodo izvajala med 07.00 in 19.00 uro. Obvozi in zapore bodo ustrezno označene,” sporočajo iz občine Kungota.

V letu 2020 tako v Kungoti nadaljujejo z investicijo skozi center Svečine do gradu v dolžini 780 metrov. V sklopu obnove ceste bodo uredili tudi pločnik, vodovod, fekalno in meteorno kanalizacijo, javno razsvetljavo ter položili kanalizacijo za optično omrežje. Vrednost investicije je ocenjena na 500.000 evrov.

“Celovito bomo rešili to območje, do dela kjer je sedaj že nova cesta. Tako, da bo sedaj Svečina od križišča Bubno pa praktično do mejnega prehoda bo nova cesta in primerna infrastruktura, tako za domačine, kot turiste, ki prihajajo v naše kraj,” nam je razložila Tamara Šnofl, županja Kungote, ter dodala, da si želi predvsem strpnosti, saj so v času trajanja del predvidene tudi zapore cest, v večjem delu le delne, možne bodo tudi popolne zapore.

Vse sveže informacije bodo na volji na občinski spletni strani.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.