06:24, pon, 29. Jul

Začeli so se 6. Glazerjevi dnevi





Sinoči so se v Rušah pričeli Glazerjevi dnevi 2016. Najprej so člani KUDa Franjo Sornik Smolnik predstavili 5. št. glasila OBUDIMO BESEDE. Nato je v Ruliku sledila otvoritev razstave Znameniti Slovenci v Beogradu II ter predstaveitev filma o Zlatanu in Mariji Vauda, ki sta avtorja razstave.

glazerjevi dnevi 18.3 (17)

Najprej so člani KUDa Franjo Sornik Smolnik v Domu kulture Ruše recitirali pesmi Janka in Alenke Glazer, ter lastne pesmi, ki so jih zbrali v letošnji 5. številki glasila Obudimo besede. Ob tej priložnosti je koordinatorica JSKD izpostava Ruše Zvezdana Remšak, podelila bronasta in zlata priznanja za dolgoletno delo, ki ga prispevajo člani društva.

glazerjevi dnevi 18.3 (12)

Gašper Klančnik, član KUDa Franjo Sornik Smolnik je prebral svoj srčen zapis o srečanjih s profesorico Alenko Glazer. Ob tej priložnosti so ji člani ob njenem 90. jubileju, ki ga praznuje te dni, čestitali in zahvalili za vzpodbudo, ki so jo ta leta prejemali od nje.

glazerjevi dnevi 18.3 (22)

Brani besedi pesmi Janka Glazerja, Alenke Glazer in vložku članom KUDa Franjo Sornik, so v Ruliku odprli razstavo Znameniti Slovenci v Beogradu II ter predstaveitev filma režiserja Dragomirja Zupanca, o Zlatanu in Mariji Vauda, ki sta avtorja razstave.

Ob dobri kapljici, poeziji, razstavi in pesmih okteta Belmur, so odprli 6. Glazerjeve dni, ki bodo potekali še vse do petka, 25. marca.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.