21:53, sre, 24. Apr

Začenja se 22. Letni oder Ruše, prihajajo vrhunski izvajalci





V butičnem kamnitem amfiteatru v gozdu pod Pohorjem se drevi začenja 22. Letni oder Ruše 2021, ki predstavlja enkratno zmes zabave in kulture v kombinaciji z naravo.

Slika je simbolična

Festival bo odprl nizozemski DJ Eelke Kleijn, na letnem odru pa bo tudi letos izveden 19. Kantfest, ki bo poskrbel za ljubitelje pristne avtorske glasbe.

V osrčju zelene idile pod Pohorjem se bodo letos na Letnem odru Ruše zvrstila zveneča imena, kot so Jan Plestenjak, Tabu, Tadej Toš, Modrijani, Gajaš, Vlado Novak ter Zmelkoow s predskupino Kafe Teater, v sklopu 19. Kantfesta pa bodo nastopili Bilbi in Gregor.

Festival ponovno v tradicionalni dolžini desetih dni

Organizatorji so pripravili tudi razgiban brezplačen spremljevalni program v Športnem parku Ruše, s koncertoma Barrique, Damirja in Tilna Kneza, ljudskim odrom in predstavami za otroke. Pri čolnarni pod Športnim parkom Ruše bo organiziran spust, imenovan zDRAVAntura. Obiskovalci se bodo s kajaki, supi in čolni spustili po reki Dravi do Drava centra oz. Limbuškega nabrežja.

Festival bo ponovno potekal v tradicionalni dolžini desetih dni, a še vedno v času, ko se le redki odločajo za izpeljavo javnih dogodkov, koncertov in predstav, saj organizacija prinaša kup obveznosti in ukrepov, ki včasih tudi najbolj vztrajnim vzamejo voljo. Pa vendar v času, ki takšne dogodke potrebujemo, navaja organizator festivala Cezam Ruše.

Želijo si prinesti dobro voljo obiskovalcem

Ekipa Cezama se je skupaj s prostovoljci potrudila, da bo festival navdušil vse obiskovalce, prinesel dobro voljo v regijo in se po zaključku s pestrim dogajanjem nadaljeval tudi v PoLetni oder, vikend po festivalu. PoLetni oder bo stal v Športnem parku Ruše, kjer bodo nastopili Alo!Stari, Peter Andrej in Lauženki ter zmagovalec letošnjega Kantfesta.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.