10:56, sob, 20. Apr

Začetek mednarodnega festivala računalniških umetnosti





Začenja se osrednji kuriran program festivala na spletni strani mfru.org.

Programska vodja Tjaša Pogačar je pripravila osrednji kuriran program z imenom Infrastrukturni kompleks: predrugačena Zemlja, ki se osredotoča na infrastrukturne aspekte odnosa med računalniškimi tehnologijami in planetarnimi ekologijami. Na spletni povezavi boste vsi zainteresirani tako lahko spremljali in raziskovali program dogodkov, ki se bo izvajal vse do srede decembra, ter spoznavali prakse mednarodnih umetnikov in umetnic ter njihove raznolike projekte.

Avdio-vizualnim performans

Spletne dogodke, ki bodo na spletni strani mfru.org in družbenih omrežjih festivala popeljali v virtualni svet infrastrukturnega kompleksa, bosta z avdio-vizualnim performansom v petek, 20. novembra ob 21. uri odprla dj final form in Liara T’Soni. 23. novembra ob 19. uri nadaljujejo s spletnim predavanjem atenskega arhitekta in geografa Georgea Papamattheakisa, ki se osredotoča na deskriptivne modele planetarnega mehanizma zaznavanja in obdelave podatkov, ki so postali nepogrešljiv del razumevanja okolja.

Razstavljen projekt v nekdanji Modni hiši

25. novembra bodo v vitrini nekdanje Modne hiše na Partizanski cesti razstavili projekt Marka Peljhana Makrolab. 26. novembra ob 19. uri se znova selijo na splet, kjer bosta Špela Petrič in Miha Turšič skozi projekt becoming.eco(logical) predstavila, kako je oblika in količina človeških tokov ogljika tako zelo neznačilna za obstoječi zemeljski sistem, da s tem tvori novo geosfero – antroposfero.

30. novembra ob 19. uri bo Lukáš Likavčan skupaj z Anežko Horovo, Františkom Feketejem in Danielom Burdo predstavil kolaborativni projekt Planet, cona, mreža. Projekt, ki se osredotoča na politike infrastruktur, je nastal kot rezultat akademskih diskusij in raziskav na fakulteti FAMU v Pragi in je sestavljen iz besedila, grafik in kratkega filma.

Prvi sklop spletnih dogodkov bodo sklenili 2. decembra

Prvi sklop spletnih dogodkov, povezanih z osrednjim kuriranim programom bodo 2. decembra ob 19. uri sklenili s kolektivom Geocinema, ki raziskuje možnosti »planetarne« ideje filma. Ogledali si bomo njihov film z naslovom Izdelovanje Zemelj, ki je sestavljen iz podob površja našega planeta, ustvarjenih od posameznikov in različnih tehnologij.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.