21:22, pet, 19. Apr

Zadnje dejavnosti pred počitnicami v VGC Štajerska





Koordinatorica dejavnosti VGC Štajerska pri ZPM Maribor Tadeja Dobaj, sporoča kaj bodo zadnje dejavnosti pred počitnicami v VGC Štajerska.

V okviru VGC Štajerska napovedujemo:

TELEFON ZA OČETE IN MAME – LOM bo staršem na voljo še v četrtek 10. in 17. 6., med 16.00 in 18.00, na telefonski številki 040 49 00 49.

Telefonska linija je namenjena vsem staršem, ki jih muči kakršnokoli vprašanje s področja vzgoje ter odnosov med starši in otroki in v družini nasploh. Od svetovalcev ne dobijo univerzalnih nasvetov ali čudežnih receptov, kako doseči, da se otroci vedno vedejo tako, kot bi jim bilo všeč, lahko pa pričakujejo empatičen dialog, uporabne smernice, dodatna vprašanja, ki utegnejo razkriti kakšno doslej nevidno pot naprej, in podporo pri razmisleku, kakšne vodje želijo biti svojim otrokom.

Tretje srečanje CIKLA 2021 ZA STARŠE na temo Družina kot vir potencialov – kako dostopam do potencialov, ki so v meni, bo v torek, 15. 6., ob 17.00, v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor.

Srečanja so namenjena staršem, ki želijo bolje spoznati sebe in tako bolje podpreti svoje otroke. Na srečanjih se posvečajo naslovni temi in naravnim zakonitostim, ki dajejo širši pogled na odnose in delovanje v njih. Skozi praktične primere raziskujejo možnosti za razširitev zavedanja o lastnih konkretnih »kratkih stikih« in iščejo lasten ukrep, da prerastejo svojo nezavedno stisko, ki preprečuje, da delujejo podporno, ko otrok to potrebuje. In nenazadnje gojijo sočutje do sebe v situacijah, ko jim »ne rata«, saj to spada zraven.

DELAVNICA NARAVNE KOZMETIKE – Deodoranti in vlažilne kreme, bo v sredo, 16. 6., ob 10.00, v prostorih KUD Zvonka Antoličič v Miklavžu na Dravskem polju (Cesta v Rogozo 11),

Na delavnici bodo udeleženci izvedeli, s kakšnimi metodami in naravnimi sredstvi lahko najlažje ublažijo poškodbe, ki jih povzroča UV sevanje na naši koži ter z lastnostmi vlažilcev in njihovim delovanjem na kožo. Največjo pozornost bodo namenili aloe veri, ki je posebej učinkovita pri preveč osončeni, izsušeni in razdraženi koži. Po teoretičnem uvodu si bodo izdelali vsak svoj naravni deodorant in vlažilno kremo iz aloe vere.

Počitnice s prijatelji se bližajo:

Prijave na letovanje v VIRC-u v Poreču že nekaj časa ne sprejemajo več, nekaj prostih mest je le še v drugi izmeni na Domu Miloša Zidanška na Pohorju (od 9. do 19. 8.).

Za drugo izmeno na morju (od 5. do 15. 7.) še vedno vabijo prostovoljce, ki bi želeli 11 počitniških dni preživeti z otroki na obmorskem letovanju. Vse podrobnosti so objavljene na naši spletni strani.

Z jutrišnjim dnem (11. 6.) bo na spletni strani in v prilogi časopisa Večer objavljen tudi počitniški program Počitnice s prijatelji v Mariboru. Podrobneje o počitniškem varstvu, brezplačnih delavnicah in izletih, sredinih izletih, dejavnostih za mlade … vas bodo obveščali v prihodnjih dneh.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.