22:20, čet, 28. Mar

Zagon vrhunskega športa na treningih brez kontakta





Od ponedeljka, 4. maja, se lahko začnejo športni treningi v nekontaktnih disciplinah, je danes sporočil vladni govorec Jelko Kacin. Pristojno ministrstvo podrobnosti zagona vrhunskega športa še ni sporočilo, infektologinja Bojana Beović pa je pojasnila, da so po strokovni plati možni tudi individualni treningi v ekipnih športih.

Po včerajšnji napovedi ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec, da bo v začetku prihodnjega tedna vlada začela sproščati ukrepe na področju tekmovalnega športa, je Kacin danes povedal, da gre za začetek treningov v nekontaktnih panogah. Podrobnosti naj bi še sporočilo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Vodja svetovalne skupine ministrstva za zdravje Beovićeva pa je dejala, da so iz strokovnega stališča v prvi fazi možni vsi individualni kondicijski treningi, tudi v ekipnih športih.

Slika je simbolična.

“Treningi, kjer so možni neposredni kontakti, so bistveno bolj tvegani,” je opozorila Beovićeva in pri tem dodala, da bo “verjetno možen dogovor, da bi lahko zaprte skupine vrhunskih športnikov trenirale dobesedno v karanteni, da ne bi imele stikov z ljudmi zunaj”. Po njenih besedah gre za razmišljanja, pri tem pa še ni nič določenega za šport v Sloveniji.

Slovenija se bo na področju športa zgledovala po državah s podobnimi epidemiološkimi razmerami, pri čemer bi bili naslednji ukrepi možni po štirinajstih dneh, ko bi bili vidni učinki najnovejšega sproščanja ukrepov, je še dejala Beovićeva. “Smiselno je , da to stanje opazujemo 14 dni in se nato odločamo o novih odpiranjih … Če bomo v tem času z načinom obnašanja uspeli obvladovati epidemijo na enak način kot prej in če drži, da je v populaciji virusa malo, da ne bo novih primerov, potem so možnosti, da se odpirajo druge dejavnosti, vključno s športno, bistveno večje,” je povedala.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.