01:18, sre, 24. Jul

Zagorela mizarska delavnica na Rdečem bregu





V ponedeljek pozno popoldne je zaradi pregretja dimniške cevi, ki je speljana skozi leseno montažno steno, zagorel tram ostrešja mizarske delavnice na Rdečem bregu v občini Lovrenc na Pohorju. Požar je uspelo pogasiti šele gasilcem, čeprav materialna škoda še ni natančno ocenjena, pa ta po prvih ocenah policije ne presega 50.000 evrov.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, sta požar sprva skušala z gasilnim aparatom pogasiti lastnik objekta in njegov brat, a jima to ni uspelo, zato se je ogenj razširil na ostrešje. Pozneje so posredovali gasilci, ki so odstranili celotno ostrešje in s tem preprečili širitev ognja na lesen silos, v katerem je bila večja količina lesenih skoblancev, prahu in žagovine.

PGD Lovrenc na Pohorju
PGD Lovrenc na Pohorju

Lastnik objekta in njegov brat sta v požaru po mnenju policistov ravnala zelo prisebno, saj sta takoj zatem, ko sta ugotovila, da požara ne bosta uspela pogasiti sama, poklicali pa so tudi že gasilce, s ponjavami prekrila mizarske stroje in ročno orodje. S tem sta preprečila občutno dodatno škodo, ki bi jih na teh strojih in orodju lahko povzročila voda ob gašenju.

Policisti, ki so opravili ogled kraja požara, so tujo krivdo za požar izključili. Ko bodo zbrali vsa potrebna obvestila bodo pristojnemu tožilstvu poslali poročilo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.