22:13, čet, 25. Jul

Zagorelo naj bi v OŠ Selnica ob Dravi





Učenci OŠ Selnica ob Dravi so morali danes okoli 11h nemudoma prenehati s poukom in zapustiti učilnice! Zagorelo naj bi v drugem in tretjem nadstropju OŠ.

20151106_113403

Učenci in učitelji so – po navodilih – zapuščali šolo in se zbrali zunaj, na parkirišču ob šolskem igrišču. “Požar je, tukaj, v šoli!”, “to je gasilska vaja, da se naučimo, da moramo takoj ven iz šole, če zagori”, “hitro smo šli ven pri prvem izhodu!” S temi in podobnimi besedami so otroci opisovali dogajanje med opazovanjem gasilske vaje, ki so se je tokrat udeležili člani PGD Selnica ob Dravi, PGD Slemen, PGD Radvanje in reševalci NMP Maribor

20151106_112422

Vodja intervencije Frac Amon ml. (poveljnik PGD Selnica ob Dravi) je poudaril, da so se učitelji in učenci dobro odzvali in dokaj hitro izpraznili šolo. Tako so omogočili nemoteno delo gasilcem, ki so sledili precej realnemu scenariju. Ker se v podobnih realnih primerih mnogokrat zgodi, da se kakšen učenec ali učitelj v strahu ali paniki kam skrije ali zateče, so upoštevali tudi to. Tako so iz šole rešili “poškodovance” ter jim na licu mesta nudili prvo pomoč.

20151106_113327

Gasilci so hitro in strokovno opravili svoje delo, se s tem urili za morebitne tovrstne intervencije, učenci in učitelji šole pa so se naučili, kako je treba reagirati. Tako so “vežbali” evakuacijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.