22:28, pet, 19. Apr

“Varujmo svojo kapljico vode” Zaključek projekta





V Centralni čistilni napravi Maribor se je zaključil letošnji projekt »Varujmo svojo kapljico vode«, katerega namen je osnovnošolce osveščati o pomenu vode in o varovanju vode v vsakdanjem življenju.

V projektu so osnovnošolci spoznavali pomen vode za naše življenje, od kod sploh pride v hišo, kako in koliko je porabimo, kje vse nastaja odpadna voda in kako jo očistijo v Centralni
čistilni napravi Maribor. Učenci sodelujočih osnovnih šol občine Maribor, Pesnica, Miklavž na Dravskem polju, Ruše, Hoče-Slivnica in Duplek, so se skozi igro učili o pomenu varovanja in na ta način preko spletne aplikacije sodelovali v nagradnem tečaju.
Vode-4
Ob vstopu v aplikacijo so si otroci izdelali svojo kapljico vode, ki so jo lahko oblekli, obuli in ji dodali številne zanimive elemente. Izdelali so več kot 4800 kapljic, ki so se družile z
ostalimi prijateljskimi kapljicami in igrale zabavne in poučne nagradne igre na temo čiščenja vode in sicer igre Reši kapljico, Poveži cev in Očisti vodo.

Vode-12
S svojo kapljico je največ glasov in točk dosegel Filip Rojko, učenec OŠ Pesnica, za kar ga je podjetje Aquasystems nagradilo s kolesom.

Med najboljše tri osnovne šole pa so se uvrstile:
– 1. mesto: Osnovna šola Pesnica
– 2. mesto: Osnovna šola Ludvika Pliberška Maribor
– 3. mesto: Osnovna šola Prežihovega Voranca Maribor

 

 

Ob svetovnem dnevu vode 22. Aprila so si lahko učenci občine Maribor in sosednjih občin delovanje čistilne naprave tudi ogledali.
Vode-8

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.