11:36, čet, 28. Mar

Zaključek tedna zdravilnih rastlin





V Radljah ob Dravi so to nedeljo zaključi teden zdravilnih rastlin. V ta namen so pripravili tematsko razstavo Bezeg – naš prijatelj, gobe in zeliščne dobrote.

Prireditev so popestrili različni ponudniki izdelkov, obiskovalci pa so lahko uživali tudi v dobri glasbi ter degustacijah. Glavna pobudnica projekta je bila, žal že preminula, ga. Urška Šprogar, ki je želela predvsem opozoriti na to, kako premalo Korošci cenijo zelišča. Projekt je letos organizirala Sara Berglez.

S tem tednom so želeli poudariti, kako pomembna so zelišča in kako prijetno je ustvarjanje z njimi. Na zaključni slovesnosti, pa so se predstavila tudi vsa društva, šole in druge ustanove, ki so sodelovale pri projektu in so na stojnicah predstavili svoje izdelke in različna zelišča.

Pri organizaciji celotnega projekta je pomagalo Društvo kmetic Dravska dolina, krajevni odbor Radlje ob Dravi. Tudi oni so imeli svojo stojnico, na kateri so pekli bezgove krope. Za udeležene pa so pripravili tudi darila, ki so jih pridelali, oz. izdelali doma.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.