11:15, tor, 27. Avg

Zaključena sodna preiskava zoper osumljena za umor ženske iz Markovcev





Na ptujskem sodišču so sklenili sodno preiskavo zoper 33-letno žensko in 37-letnega moškega, osumljena umora 33-letne ženske iz Markovcev, sicer soproge obtoženega 37-letnika in matere štirih otrok, piše današnji Večer. Ptujsko tožilstvo mora, če želi doseči, da osumljenca sojenje dočakata v priporu, obtožnico vložiti do 5. oktobra.

Do grozljivega zločina je prišlo 22. marca, kot poroča časnik, pa je ptujska višja sodnica Marjana Kosi prejšnji četrtek sklenila sodno preiskavo zoper osumljena storilca. Po podatkih Večera je primer prevzela višja tožilka Teja Kukovec Belšak, ki je obtožnico vložila tudi zoper trikratnega morilca Silva Drevenška, doslej edinega zločinca v samostojni Sloveniji, obsojenega na dosmrtni zapor.

Kot naj bi pokazala preiskava, sta bila storilca pri kaznivem dejanju zelo nedosledna. Truplo umorjene ženske sta namreč prekrila s kupom pokošene trave, zato ni čudno, da je dva tedna pozneje v bližini naselja Strnišče v občini Kidričevo v strohneli travi nanj naletela naključna sprehajalka. Takrat je tudi postalo jasno, da ženska ni odšla neznano kam, kot je že 23. marca policiji prijavil njen mož.

Kriminalisti so ga prijeli 5. aprila, naslednji dan pa še žensko, ki je izvršila umor. Kot so na aprilski novinarski konferenci povedali na Policijski upravi Maribor, je storilka žrtev večkrat zabodla z ostrim predmetom. Po ugotovitvah kriminalistov sta bila osumljenca zaposlena pri istem delodajalcu, kjer sta se zapletla v intimno zvezo in začela načrtovati umor.

Vodja mariborskih kriminalistov Stanko Vidovič je takrat razkril, da je moški v dogovoru z ljubico ženo pripeljal na odročno pot med njivami v bližini Kidričevega. Ko sta izstopila iz avtomobila, je osumljenka že čakala v zasedi in ženi moškega, s katerim naj bi bila v skrivni intimni zvezi, povzročila smrtne poškodbe. Kriminalisti so v hišni preiskavi pri osumljenki našli celo nož, s katerim naj bi vzela življenje materi štirih otrok.

Zagovornika, ki vpletena v umor branita po uradni dolžnosti, časniku nista želela razkriti podrobnosti o poteku sodne preiskave, saj so postopki v tej fazi tajni oziroma je javnost iz njih izključena. Je pa Večer od virov blizu tožilstvu in sodišča izvedel, da sta osumljena v preiskavi presenetila, saj se nista odločila za molk.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.