12:06, čet, 25. Apr

Zala Vončina je hudo bolna in prosi za pomoč: “Rada bi še živela!”





“Rada bi še živela,” pravi hudo bolna Zala, ki se je obrnila po pomoč k Saški Lendero. Zdaj skupaj nagovarjata ljudi, da Zali priskočijo na pomoč.

“Dragi prijatelji! Srčno vas prosim vas za pomoč! Prisluhnite z mano Zalini zgodbi in njeni borbi za življenje. Pomagajte kot zmorete… z nakazilom ali tako, da DELITE med prijatelje! Vse šteje! Prav vse! Verjamem, da nam skupaj uspe!” je napisala Saška Lendero in delila videopogovor z Zalo Vončina.

Saška in Zala sta se pogovorili. Zala se je predstavila. Zadnja štiri leta je, kot sama pravi, težka rakova bolnica, kar pa bi rada premagala. Študirala je filmsko produkcijo, a bolezen jo vse bolj zaustavlja. Najprej jo je namreč napadel Ewingov sindrom, potem levkemija, ki jo ima zdaj tretjič.

Zdravniki so ji dejali, da ji ne ostane več veliko časa, menijo, da le še dva do tri mesece. A Zala noče obupati, hoče živeti. “Imam še toliko želja, ambicij, načrtov,” pravi, obenem pa, da ima veliko bolečin in strahov.

Med iskanjem rešitev je naletela na metodo, ki bi ji lahko izboljšala imunski sistem, nato pa bi rada odšla na presaditev kostnega mozga. A zaradi metode bi morala v tujino. Pri tem pa prosi dobre ljudi, da ji pomagajo s prostovoljnimi prispevki na njen račun

Zala Vončina
Gača 2, 1231 Lj- Črnuče
SI56 0222 2139 1336 335

Kdor lahko pomaga, lahko to naredi tako, da prispeva prostovoljni prispevek na Zalin račun ali pa vsaj deli članek, objavo, da čim prej doseže večji krog ljudi. Zali želimo, da se ji njena največja želja uresniči – da ostane živa in da ozdravi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.