00:47, pet, 29. Mar

Zaposleni Nove KBM ustvarili eno največjih prostovoljnih dobrodelnih iniciativ





Te dni so družbena omrežja preplavila sporočila in zahvale zaposlenim Skupine Nove KBM, ki so v eni največjih prostovoljnih dobrodelnih iniciativ pomagali praktično v vseh segmentih družbe, kjer je pomoč potrebna.

FOTO: Nova KBM

Skupina Nove KBM, ki jo zraven zaposlenih Nove KBM sestavljajo še zaposleni nekdanje Abanke in Summit Leasinga, vsako leto organizira Olimpijado za zaposlene. Gre za športne in ekipne igre, v katerih zaposleni tekmujejo med seboj. Letos so zaradi preventivnih zdravstvenih ukrepov, povezanih z epidemijo covid-19, Olimpijado preselili na splet, zaposleni pa so oblikovali 44 ekip, ki so vsakih 14 dni soočene z novim izzivom.

Izziv namenjen dobrodelnosti

Tretji izziv virtualne Olimpijade je bil namenjen dobrodelnosti in je potekal pod sloganom Dobrodelnost je nekaj, kar lahko počnemo sami, a če nas je več, je učinek dobrih del še velikokrat večji. Tekmovalci so s kreativnimi zamislimi presegli vsa pričakovanja, dobrodelno pa se udejstvovali na različnih področjih. Medtem ko so nekateri darovali kri, so se drugi odločili, da bodo otrokom polepšali prihajajoče praznike in so se priključili Božičkom za en dan, darovali Rdečim noskom, se priključili projektu Botrstvo. Pozabili niso niti socialno šibkejših družin, zapuščenih živali, organizirali pa so tudi čistile akcije v bližini svojih domov.

FOTO: Nova KBM

Čustven odziv iz domov za starejše občane

Posebej čustven odziv je prišel iz domov za starejše občane, v katere so, zraven osnovnih in srednjih šol, zaposleni Skupine Nove KBM poslali zvočne posnetke, ki so jih poimenovali Biti človek skozi glas. »Stanovalci so bili navdušeni, lepo jim je bilo slišati brano poezijo. Še lepše bi jim bilo, če bi nam brali v živo, kar pa seveda ni mogoče,« je povedala Petra Zajc iz DEOS Centra starejših Cerknica. V številne domove za starostnike po vsej državi bodo v naslednjih dneh prišle tudi voščilnice s prijaznimi mislimi. Zaposleni so v dveh tednih opravili več kot 216 dobrodelnih aktivnosti, pomagali pa so več kot 400 pomoči potrebnim posameznikom, humanitarnim društvom, organizacijam in ustanovam.

Štafeta dobrodelnosti se prenaša med vse več posameznikov

»V Novi KBM podpiramo številne kulturne, športne in humanitarne projekte, s katerimi spodbujamo razvoj okolja, v katerem živimo in delamo. Ponosni smo, da v banki uspešno gradimo kulturo zavedanja o pomembnosti družbeno odgovornih ravnanj. Ko smo izziv prenesli na splet, pa so odločnost, volja in predanost zaposlenih presegla vsa pričakovanja in na to smo izjemno ponosni,« je povedal predsednik uprave Nove KBM John Denhof, ki ga veseli predvsem to, da se štafeta dobrodelnosti prenaša med vse več posameznikov, tudi izven Skupine Nove KBM, ki z majhnimi pozornostmi naredijo življenje drugim prijaznejše.

Na socialnih omrežij Nove KBM bodo v prihodnjih tednih predstavili posamezne dobrodelne aktivnosti, ki se jim lahko še zmeraj priključi vsak, ki želi po svojih močeh prispevati v bolj srčen svet.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.