12:29, čet, 28. Mar

Zaposleni v UKC Maribor neupravičeno prejemali covidne dodatke, zdaj jih morajo vrniti





Inšpekcijski nadzor ministrstva za javno upravo je med pregledom upravičenosti podanih evidentiranih ur na covid deloviščih, v sivih in rdečih conah ugotovil, da so bili nekateri covidni dodatki izplačani neupravičeno, poročajo Slovenske novice.

Nadzor je na podlagi proučitve epidemiološke situacije in števila obravnav na posameznih deloviščih in oddelkih pokazal, da so zaposleni v sivi coni UKC Maribor od 1. julija do 30. septembra neupravičeno prejemali dodatek v višini 30 odstotkov, ta denar bodo zdaj morali vrniti.

V UKC Maribor za Slovenske novice pravijo, da je revizijska komisija, ki je bila ustanovljena za namen pregleda upravičenosti podanih evidentiranih ur na covidnih deloviščih, sivih in rdečih conah UKC Maribor, preverila upravičenost evidentiranih in že izplačanih ur izključno v sivih conah (SC) za obdobje od 1. 7. do 30. 9. 2021. “Na osnovi preučitve epidemiološke situacije, narave dela in števila obravnav COVID pacientov na posameznih deloviščih in oddelkih je bilo ugotovljeno, da so bile določene evidentirane ure v sivih conah v tem obdobju neupravičeno izplačane. Na podlagi navedenega je delodajalec, skladno z veljavno delovno pravno zakonodajo pripravil sporazume oz. dogovore glede vračila neupravičenih izplačanih ur.”

O kakšnih zneskih je govora?

Izdali so 332 dogovorov o nepriznavanju ur v sivih conah. Povprečen znesek vračila je 80,33 evra bruto, najvišji znesek vračila je 462,64 evra, najmanjši znesek pa 0,79 evra. Preveč izplačani znesek bodo obračunali pri plači v največ petih obrokih, ki si ga lahko zaposleni izberejo sami, a ne sme biti manjši od 15 evrov bruto, še poročajo Slovenske novice, ter dodajo, da je UKC Maribor zaposlenim v podpis poslal dogovor. Če ga ne bodo podpisali, bo delodajalec ravnal skladno z veljavno zakonodajo in upošteval vse morebitne upravičene reklamacije.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.