16:12, čet, 18. Apr

Zaradi covid-19 Mariborčani negotovi glede začetka prvenstva





Zaradi okužb s koronavirusom v vrstah Aluminija in Domžalah je, žal, pod vprašajem začetek prvenstva.

FOTO: NK Maribor

Mariborčani bi se v prvem krogu nove sezone morali pomeriti z Aluminijem, v drugem pa z Domžalčani. V obeh omenjenih ekipah pa so v preteklih dneh potrdili okužbi s covid-19 pri nogometaših in usoda začetka prvenstva je tako negotova.

Trenutno prevladuje negotovost celo pri terminih obeh predvidenih tekem. “Mi spoštujemo zahtevane protokole že tri mesece, vsak dan nam izmerijo telesno temperaturo, pazimo, kje se gibamo. Treba je opraviti testiranja in slediti pravilom. Kdor je pozitiven, ga umaknemo, ne moremo pa povsem ustaviti življenja, ker je nekdo zbolel. Lahko sprejmemo, če se odpove kakšna tekma, toda težava nastane, če mora celotno moštvo v samoizolacijo. Zato čakamo na nova navodila in podrobnejše informacije. Ko bomo imeli potrditev, kaj bo s tekmo proti Aluminiju in kdaj bo 2. krog proti Domžalam, se bomo odločili o prihodnjem načrtu. Če ne bomo mogli igrati, bomo organizirali med tednom še kakšno tekmo, morda tudi dve, da bi fantje imeli v nogah še po 90 minut igre. Imamo širok kader in vsi so si zaslužili priložnost glede na prizadevnost,” je za klubsko spletno stran povedal trener Sergej Jakirović.

Dokler čakajo na otvoritev prvenstva, bodo v ponedeljek izvedeli, kam jih pelje letošnja evropska pot. Kvalifikacije za Ligo Europa se bodo začele 27.8.

“Posebni pogoji bodo, zaradi vseh ukrepov in omejitev nas čaka specifično tekmovanje, to bo treba upoštevati. V nekatere države sploh ne moreš potovati, tako da bo tokrat žreb še pomembnejši kot kdaj prej. Morda bomo morali igrati celo na nevtralnem prizorišču, zato najprej počakajmo na razplet, se lotimo organizacijskih aktivnosti, si priskrbimo informacije o nasprotniku in bomo potem ocenili prvo poglavje evropske zgodbe.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.