21:05, čet, 28. Mar

Zaradi del v Mariboru v naslednjem mescu dni predvidenih več zapor cest





V nadaljevanju projekta Rekonstrukcija Gregorčičeve ulice se nadaljuje izgradnja vročevoda in od danes dalje velja polovična zapora vozišča Krekove ulice v križišču z Ulico heroja Tomšiča (levi vozni pas) in popolna zapora vozišča Trga generala Maistra med Gregorčičevo ulico in Krekovo ulico (ob Prvi gimnaziji Maribor), južnega pločnika Trga generala Maistra v križišču z Ulico heroja Tomšiča.

Ko bodo dela zaključena na tem delu, se bo izvedla:
– polovična zapora vozišča Krekove ulice v križišču z Ulico heroja Tomšiča (na drug vozni pas)
– popolna zapora vzhodnega pločnika Ulice heroja Tomšiča v križišču z Trgom generala Maistra in vozišča Ulice heroja Tomšiča v križišču s Krekovo ulico
– na enosmerni Ulici heroja Tomšiča med Krekovo in Maistrovo ulico se začasno uvede dvosmerni prometni režim od Maistrove ulice do slepega dela Ulice heroja Tomšiča (do gostinskega lokala) – dvosmerni promet bo dovoljen stanovalcem in uporabnikom poslovnih subjektov.

Po tej zaključeni fazi, se izvede popolna zapora severnega pločnika in kolesarske steze Trga generala Maistra od Ulice heroja Tomšiča do parkirišča MO Maribor, so zapisali v sporočilu za javnost.

“Poudarjamo, da te zapore ne bodo potekale istočasno, ampak si bodo sledile ena drugi, kot zapisano v zgornjem sporočilu. Prva zapora je nastopila danes, 27. julija, celotna dela v tej fazi rekonstrukcije Gregorčičeve ulice in izvedba vročevoda so predvidena do 30. avgusta 2022,” zapišejo ob tem.

“Z ureditvijo območja Gregorčičeve ulice si prizadevamo za čim boljši prispevek k razvoju trajnostne mobilnosti in s tem k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov, izboljšanju kakovosti zraka v mestu pa tudi izboljšanju kakovosti življenjskega prostora v urbanih območjih.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.